'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Χωρίς βραδινή πτήση τα Γιάννενα.

Η έλευση της Olympic Air, του διαδόχου του εθνικού μεταφορέα «Ολυμπιακή», στον εναέριο χώρο, πριν από έναν χρόνο, και η συγχώνευσή της με την Aegean Airlines μετατρέπoυν τα Γιάννενα σε προορισμό άγονης γραμμής.

Τα νέα από μεριά αεροδρομίου, και πάλι, δεν είναι πολύ καλά. Από 13 Σεπτεμβρίου, η Aegean Airlines αποχωρεί (;) παίρνοντας μαζί της και τη βραδινή πτήση. Για ενάμιση μήνα, τα Γιάννενα θα εξυπηρετούνται μόνο από τις δύο μεσημεριανές (νωρίς το μεσημέρι και αργά το απόγευμα) πτήσεις της Olympic Air, η οποία προγραμματίζει να δρομολογήσει βραδινή πτήση από 31 Οκτωβρίου και μετά όμως. Για ενάμιση μήνα δεν θα πετάει κανείς βράδυ από και...

προς την πόλη, όπως δεν πετάει πια και νωρίς το πρωί.
Τα νέα αυτά τα έχουν μάθει τις τελευταίες ημέρες και τα τουριστικά πρακτορεία της πόλης, τα οποία τώρα καλούνται να δυσαρεστήσουν όσους πελάτες τους είχαν κλείσει εισιτήριο με τη βραδινή πτήση της Aegean το επίμαχο χρονικό διάστημα. Για αυτούς υπάρχουν δύο λύσεις: η αλλαγή ημερομηνίας ή επιστροφή χρημάτων.

Η νέα εξέλιξη φέρεται να οφείλεται στην ενεργοποίηση της συμφωνίας της συγχώνευσης των δύο αεροπορικών εταιριών στο εσωτερικό. Η πρόθεση της Olympic Air είναι να δρομολογήσει τη βραδινή πτήση που διαθέτει σήμερα η Aegean (20.15 από Αθήνα και 21.55 από Γιάννενα), η οποία παραμένει άγνωστο αν και πώς θα δραστηριοποιηθεί στην περιοχή. Όσον αφορά την Olympic Air, κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, κι αν ο προγραμματισμός της τηρηθεί, δεδομένου ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά την εξαγορά της Ολυμπιακής από τη MIG του Βγενόπουλου. Επιπλέον, στις 29 Σεπτεμβρίου κλείνει ένας χρόνος από την εξαγορά. Από τις 30 Σεπτεμβρίου η MIG έχει το δικαίωμα να μεταβιβάσει σε τρίτο την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου με απρόβλεπτες συνέπειες για τις εθνικές αερομεταφορές γενικότερα.

Επιστρέφοντας στη γη και συγκεκριμένα στα Γιάννενα, σημασία έχει ότι το αεροδρόμιο της πόλης αποδυναμώνεται ή έστω δεν προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιριών. Η έλλειψη ενδιαφέροντος φάνηκε από πέρσι τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκίνησε η περικοπή των πτήσεων από την Olympic Air και αργότερα από την Aegean. Εδώ και έναν χρόνο, η δυνατότητα των πολιτών να πηγαινοέρχονται αυθημερόν στην Αθήνα δεν υφίσταται αφού οι πρωινές πτήσεις κόπηκαν. Τότε, το τοπικό ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει την περικοπή των πτήσεων εκτιμώντας ότι έτσι απομονώνονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Ηπείρου, ενώ είχε βάλει κατά της ΝΔ σημειώνοντας: «Δεν έχουν το θάρρος να διαφωνήσουν με τις αποφάσεις των ισχυρών συμφερόντων που κάνουν κουμάντο στη χώρα, με την ανοχή του κ. Καραμανλή και της ανίκανης κυβέρνησής του».

Τώρα πια τα πράγματα γίνονται χειρότερα, ενώ το μέλλον για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών της περιοχής δεν προδιαγράφεται αισιόδοξο. Τα Γιάννενα δεν αποκλείεται να μείνουν με άδεια χέρια ή καλύτερα να μείνουν με ένα άχρηστο, εκσυγχρονισμένο (όταν βέβαια τελειώσει ο εκσυγχρονισμός) αεροδρόμιο.


Ηπειρωτικός Αγών

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://epirus-ellas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου