'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Με... αντικαταθλιπτικά αντιμετωπίζεται ο εθισμός στο gaming

Μια ομάδα ψυχιάτρων από τη Νότια Κορέα ισχυρίζεται πως κατάφερε να μειώσει τον εθισμό στα video games, δίνοντας στους “ασθενείς” το αντικαταθλιπτικό Bupropion.

Η ομάδα της σχολής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Τσουνγκ Ανγκ, πήραν ως δείγματα 11 ανθρώπους , οι οποίοι είχαν ονομαστεί ως “Εθισμένοι στο διαδικτυακό gaming”, επειδή έπαιζαν για τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα Starcraft.

Αν και σιγά τις πολλές ώρες που έπαιζαν, οι έξι από αυτούς έλειπαν συνεχώς από τα μαθήματα του σχολείου τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ δύο από αυτούς ανέφεραν ότι εξαιτίας του εθισμού τους οι σύζυγοι τους ζήτησαν διαζύγιο.

Η ομάδα αυτή λοιπόν των “εθισμένων”, έπαιρναν για έξι εβδομάδες το Bupropion, το οποίο σημειωτέον εκτός από αντικαταθλιπτικό είναι και βοήθημα για τη διακοπή του καπνίσματος.

Μετά τη δοκιμαστική αυτή περίοδο, η επιθυμία τους να παίξουν Starcraft μειώθηκε κατά 23,6%, ενώ ο συνολικός χρόνος παιχνιδιού μειώθηκε κατά 35,5%.

Βέβαια το ερώτημα παραμένει: Το Bupropion βοηθά και  σε άλλα παιχνίδια, όπως το World of Warcraft ή εξειδικεύεται μόνο στο Starcraft;  


ΠΗΓΗ:    http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου