'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Η γενοκτονία των ηλικιωμένων και των αναπήρων.....

Τους τελευταίους μήνες ζούμε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στα πενιχρά εισοδήματα των ηλικιωμένων και των αναπήρων διαπιστώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία της Ελλάδας.

Είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση εμφανιζόμενη σαν «σοσιαλιστική» φέρεται με εντελώς στυγνά καπιταλιστικά ή μάλλον φεουδαρχικά κριτήρια, που βασίζονται στην αρχή του «αν είσαι γερός και δυνατός δούλεψε σαν σκλάβος -αν βρεις δουλειά- αλλιώς ψόφα σαν το σκυλί στ’ αμπέλι!»
Έτσι όλοι οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να δουλέψουν στη ζούλα -γιατί τα συνταξιούχα κομματόσκυλα είναι πάντα βολεμένα- καλούνται να ζήσουν με ψίχουλα έως ότου δεν μπορούν άλλο.
Ακόμα πιο δραματική κατάσταση επικρατεί στο χώρο των βαριά κινητικά αναπήρων στον οποίο υπάρχει 95% ανεργία και οι περισσότεροι από αυτούς καλούνται να ζήσουν με 600 ευρώ το μήνα και με τη οικονομική αλλά και σωματική βοήθεια της οικογένειας τους γιατί δεν έχουν λεφτά ώστε να προσλάβουν έναν άνθρωπο να τους βοηθά να φάνε, να ντυθούν, να πλυθούν και να μην σέρνονται σαν τα σκουλήκια στο πάτωμα!
Το λυπηρό είναι ότι ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν μιλάει γι’ αυτό λες και αυτή η κοινωνική ομάδα δεν υπάρχει. Και ίσως να θέλουν να μην υπάρχει για να μην είναι αναγκασμένοι να την βλέπουν. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι ανάπηρος γίνεσαι από τη μία μέρα στην άλλη, όπως συνέβη στο κοριτσάκι από το Αφγανιστάν που έσκασε η βόμβα μπροστά στα ματάκια του ή το 15χρονο που έπεσε το δέντρο πάνω του προχθές το δεκαπενταύγουστο.
Από την αναπηρία δεν γλύτωσε ούτε η Κουτσίκου, ούτε ο Εμφιετζόγλου, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Άρα δεν γλυτώνουν ούτε οι κύριοι και οι κυρίες των κυβερνήσεων που επιχειρούν μία γενοκτονία των ανώνυμων αναπήρων και φτωχών ηλικιωμένων συνταξιούχων. Βέβαια όλοι στη βουλή ψήφισαν νόμο με τον οποίο οι ανάπηροι βουλευτές τσιμπάνε συντάξεις στα δύο χρόνια «ανιδιοτελούς και άδολης προσφοράς» αλλά και όσοι «χαρακτηρίστηκαν ανάπηροι». Περίεργο το τελευταίο. Τόσοι ανάπηροι στη βουλή;
Ας μας πουν πόσοι από τους βουλευτές παίρνουν συντάξεις σαν ανάπηροι και ας μας πουν οι πρώην και οι νυν ανάπηροι βουλευτές ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Γι’ αυτό έκαναν προεκλογικές συγκεντρώσεις και μας μάζευαν; Για να τους βοηθήσουμε να μαζεύουν φράγκα και να μην μιλούν καθόλου για τους ανθρώπους που ζουν σαν σκουπίδια σε μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ;
Παραδέχομαι πάντως ότι αυτός είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος γενοκτονικής μείωσης των συνταξιούχων και των αναπήρων για την ελάφρυνση των ταμείων, αφού κανείς κλέφτης πολιτικός, υπουργός, πρωθυπουργός ή πρόεδρος ταμείου δεν έχει πάει φυλακή.
Κανονικά δεν έπρεπε να πηγαίνουν οι ανάπηροι στην Τήνο για να γίνουν καλά, αλλά με ομαδικό γκρουπ τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο όλοι οι βουλευτές μπας και ξεβλακωθούν, μαζί με τα κομματικά αναπηροπατερίστικα τσιράκια τους!
Σταματώ εδώ για να μην πω τίποτα χειρότερο… Τα υπόλοιπα το Σεπτέμβρη με τα νέα μέτρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου