'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Φρένο στην αυγουστιάτικη πανσέληνο από την Ακρόπολη.......

Όσοι προγραμμάτιζαν ρομαντική πανσέληνο στην Ακρόπολη, μάλλον πρέπει να την ξεχάσουν καθώς οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής θα παραμείνουν κλειστοί το βράδυ της 24ης Αυγούστου, μετά την άκαρπη συζήτηση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και σωματείου αρχαιοφυλάκων…
Aρχικά, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), ο Γιώργος Νικητιάδης ξεκαθάρισε ότι η αμοιβή που μπορεί να δώσει το υπουργείο δεν θα ξεπερνά τα νόμιμα, που ανέρχονται στα 20 ευρώ ανά άτομο και επέμεινε πως εάν αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη και το Σούνιο, μείνουν κλειστοί, αποκλειστικά υπεύθυνη γι' αυτό θα είναι η ΠΕΥΦΑ.

Από την πλευρά τους, οι αρχαιοφύλακες αντέδρασαν αξιώνοντας την αμοιβή που λάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια -100 ευρώ ανά άτομο.
Το ζήτημα πάντως είναι πως πιθανότατα το βράδυ της 24ης Αυγούστου η Ρωμαϊκή Αγορά, η Ακρόπολη, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, ο Κεραμεικός και το Ολυμπιείο θα είναι κλειστοί για το κοινό.

Αντίθετα, ανοιχτά θα είναι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Νομισματικό Μουσείο (συναυλία της Νένας Βενετσάνου), ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας (μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «Τρίφωνο») και το θέατρο Ζέας στον Πειραιά.


Σημειώνουμε πως στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας θα λειτουργήσουν περισσότεροι από 85 αρχαιολογικοί χώροι, καθώς εκεί οι αρχαιοφύλακες αποδέχθηκαν την έκκληση του ΥΠΠΟΤ να εργαστούν το συγκεκριμένο βράδυ εθελοντικά, ώστε να μην κινδυνεύσει ο θεσμός της αυγουστιάτικης πανσέληνου, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου