'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Στον ...αυτόματο πιλότο η Υγεία στην Ήπειρο!!!

«Νοκ άουτ» πολλές κλινικές από έλλειψη γιατρών και υλικών!

Με τον… αραμπά λειτουργεί το κράτος στις προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία, τη στιγμή που τα κενά στην Υγεία, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό θέτουν εν αμφιβόλω την ομαλή λειτουργία πολλών Νοσοκομείων στην Ήπειρο.Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούν εκατό και πλέον αιτήσεις γιατρών για πρόσληψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων!Πρόκειται για θέσεις που είχε ζητήσει η προηγούμενη Διοίκηση του Ιδρύματος, είχαν εγκριθεί από το Υπουργείο, προκηρύχθηκαν και ενώ έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις, δεν έχει συνεδριάσει ακόμη η επιτροπή πρόσληψης του Νοσοκομείου!

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Οι αιτήσεις είναι για διάφορες ειδικότητες, όπως ρευματολογία, καρδιολογία, νευροχειρουργική, πνευμονολογία, ενώ υπάρχουν και τρεις για αγγειοχειρουργική!Η τελευταία έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού η ομώνυμη κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, επί της ουσίας έχει τεθεί… «νοκ άουτ», λόγω έλλειψης ιατρών!Επίσης, αρκετές αιτήσεις έχουν κατατεθεί και για την Ορθοπεδική, της οποίας η κλινική ήταν το… καμάρι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τώρα όμως έχει πέσει θύμα της έλλειψης υλικών, αφού υπολειτουργεί.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...

Προκύπτουν, λοιπόν, εύλογα ερωτήματα. Αν όντως αληθεύουν οι πληροφορίες, τι κάνει η Διοίκηση για όλα αυτά; Τη στιγμή που ένας σημαντικός αριθμός κλινικών στο Νοσοκομείο υπολειτουργεί, γιατί μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος και δεν ζητά άμεσες προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού; Ποιον συμφέρει, άλλωστε, να μην λειτουργεί όπως πρέπει το Νοσοκομείο;Ένας μεγάλος αριθμός ασθενών, όχι μόνο από την Ήπειρο, αλλά και από την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Αλβανία εξυπηρετείται εκεί, με αποτέλεσμα η παρατεταμένη κάμψη στη λειτουργία του να έχει επιπτώσεις στην πορεία της θεραπείας τους.Παράλληλα, γιατί δεν παρεμβαίνει η Κυβέρνηση, ώστε να προσληφθούν τα συγκεκριμένα άτομα; Οι συνεχείς περικοπές αγγίζουν όλους τους κλάδους, αφού προς τέρψιν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κυβέρνηση έχει αφήσει στον… «αυτόματο πιλότο» ίσως τον σημαντικότερο τομέα του κράτους, την υγεία.

ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Πολλά είναι τα κενά που υπάρχουν και στο προσωπικό στο άλλο μεγάλο Νοσοκομείο της Ηπείρου, το «Χατζηκώστα».Υπενθυμίζεται, πως ο Σύλλογος Εργαζομένων σε πρόσφατη επιστολή, που υπέγραφαν ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Λύτρας και ο Γραμματέας κ. Λευτέρης Διαμάντης προς την Υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ανέφεραν αναλυτικά στοιχεία για μείωση των εργαζομένων.Μέσα στο 2010 το δυναμικό του Νοσοκομείου θα μειωθεί κατά 130 εργαζομένους. Ο Σύλλογος ζητούσε στην επιστολή την κάλυψη κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό και όχι με διάφορες εργασιακές σχέσεις. «Κάτω από αυτές τις συνθήκες κλονίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου και δεν μπορεί κανείς να μιλάει για αναβάθμιση ή ολοήμερη λειτουργία» σημείωναν.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου