'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ρύθμιση για τα αναπηρικά

Στην αντεπίθεση πέρασε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή ανακοίνωση της Γραμματείας «Πολιτών με αναπηρία» της Ν.Δ., περί διακοπής της ελεύθερης διέλευσης στα διόδια των Ι.Χ. των ατόμων με αναπηρία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένη απαλλαγή των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα, γιατί, όπως αναφέρει, δυστυχώς, οι Συμβάσεις Παραχώρησης που υπέγραψε και κύρωσε με νόμο στη Βουλή το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν το προέβλεπαν.Παρόλα αυτά, οι εταιρίες Έργων Παραχώρησης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Κυβέρνησης και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους.

Το υπουργείο παραδέχεται, ωστόσο, ότι παρουσιάστηκαν πρόσφατα, μεμονωμένα περιστατικά στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από παρανόηση της παραπάνω δέσμευσης και απαιτήθηκε η καταβολή τελών διοδίων σε ορισμένα οχήματα. Μετά από σχετική επισήμανση δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, ενώ το υπουργείο θα προωθήσει ρύθμιση και για την οριστική επίλυση του προβλήματος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου