'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αυστραλία- Δικαστική έρευνα για το θάνατο 15χρονου από την αστυνομία


Δριμύτατο κατηγορώ εναντίον της αστυνομίας διατύπωσε η μητέρα ενός 15χρονου Αυστραλού που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες πολλών αστυνομικών πριν δυο χρόνια.

Η Σάνι Κάσιντι... κατέθεσε στην ένορκη δικαστική έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες, ο 15χρονος Τάιλερ Κάσιντι, τον Δεκέμβριο του 2008, έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών σε πάρκο της περιοχής του Νόρθκοτ της Μελβούρνης.

"Με αντιμετώπισαν σαν σκουπίδι" είπε και πρόσθεσε: "Με υποχρέωσαν να περιμένω δυο ώρες πριν μου πουν πως το παιδί μου ήταν νεκρό".


Η ίδια τόνισε ότι είχε σκαιά αντιμετώπιση γιατί δολοφόνοι του παιδιού της ήταν αστυνομικοί.

Πρόσθεσε μάλιστα πως τη βραδιά του θανάτου οι αστυνομικοί εκμεταλλευόμενοι το ότι είχε πάθει σοκ της την πήραν μακριά από τους δικούς της και μυστικά μαγνητοφωνούσαν τις συνομιλίες της, ενώ παράλληλα η αστυνομία διέρρεε στα μέσα ενημέρωσης λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην έναρξη της διαδικασίας, το 15χρονο αγόρι λίγη ώρα πριν πέσει νεκρό, εκείνο το μοιραίο βράδυ του Δεκέμβρη είχε στείλει δύο "απεγνωσμένα" μηνύματα από το κινητό του.


Εκείνο το βράδυ, ο Τάιλερ θρηνούσε για άλλη μία φορά τον πατέρα του. Τέσσερα χρόνια πριν την ίδια μέρα, ο καρκίνος είχε αφαιρέσει τη ζωή του πατέρα του, στον οποίο ο 15χρονος είχε μεγάλη αδυναμία.

Δεν πέρασε μία ώρα από τη στιγμή που έστειλε το δεύτερο μήνυμα εκείνο το μοιραίο βράδυ και ο Τάιλερ ήταν νεκρός. Πριν το θάνατό του, ο Τάιλερ μπήκε σε κατάστημα της αγοράς του Νορθκόουτ Πλάζα , πήρε δύο μαχαίρια και άρχισε να απειλεί περαστικούς. Κατέληξε στο πάρκο Ολ Νέισιονς, που βρίσκεται κοντά στην αγορά, περικυκλωμένος από τέσσερις αστυνομικούς.


Σύμφωνα με τα λεγόμενα των τεσσάρων αστυνομικών, ο Τάιλερ βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και απειλούσε τους αστυνομικούς με τα δύο μαχαίρια, λέγοντάς τους ότι δεν πρόκειται να τα πετάξει και ζητώντας τους να τον σκοτώσουν. Η μόνη αστυνομικός που δεν πυροβόλησε τον Τάιλερ ήταν η Αντωνία Φεράντε, οι υπόλοιποι "έστειλαν" συνολικά 10 σφαίρες προς τον 15χρονο από τον οποίο οι έξι "προσγειώθηκαν" στο σώμα του νεαρού. Η έρευνα συνεχίζεται. 


http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/15_407.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου