'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΝΤ: Μαύρα μαντάτα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας..!!!!


Μαύρα κι άραχνα μαντάτα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας προβλέπει έκθεση του ΔΝΤ, η οποία όμως μας... επιβραβεύει και μας χαρακτηρίζει παράδειγμα προς μίμηση! Είναι βλέπετε και ο μηχανισμός στήριξης στη μέση, στον οποίο και συμμετέχει, οπότε τι να πει το ταμείο για την χώρα μας;

Την ώρα που ο Όλι Ρεν προβλέπει νέα μέτρα και ο Γιώργος Παπανδρέου τα απορρίπτει, το ΔΝΤ στην έκθεσή του «Περιφερειακή Οικονομική Προοπτική της Ευρώπης» διατηρεί σταθερές τις προβλέψεις του για ύφεση 4% στην Ελλάδα φέτος και πληθωρισμό στο 4,6%.

Κι ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις αρχές του μήνα από τις ΗΠΑ προέβλεπε ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το 2011, το ΔΝΤ λέει τα αντίθετα: όπως αναφέρεται στην έκθεση, το επόμενο έτος η ύφεση θα διατηρηθεί αλλά στο 2,6%, ενώ ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2,2%.

Τα κακά μαντάτα, όμως, έρχεται να μας τα χρυσώσει το ταμείο, που αποδίδει στη χώρα μας εύσημα για τις αποφάσεις που πήρε! Μάλιστα, μας χαρακτηρίζει παράδειγμα προς μίμηση για τις προσπάθειες περιορισμού του ελλείμματος.

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οργανισμός αναφέρει: «πρόσφατα ψήφισε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απελευθέρωση των επαγγελματικών υπηρεσιών και να άρει τους κανονιστικούς φραγμούς στον τομέα του τουρισμού και της λιανικής πώλησης».

Κάπου εκεί, επισημαίνεται με νόημα πως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα ενισχύσει την απασχόληση «εφόσον συνοδεύεται από μια ευέλικτη προσφορά εργασίας που θα υποστηρίζεται από την επαρκή, αλλά όχι υπερβολική προστασία της απασχόλησης».

Είναι που τα νέα μέτρα τα βλέπουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση...


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου