'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΗΠΑ : Κίνημα πολιτών υπέρ των ομοφυλόφιλων εφήβων (vids)

Μετά την αύξηση των αυτοκτονιών ομοφυλόφιλων εφήβων, θυμάτων ομοφοβίας, ξεκίνησε με το σύνθημα "Τα πράγματα θα φτιάξουν" μία εκστρατεία μέσω του YouTube, για την υποστήριξη των ομοφυλόφιλων νέων στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Την εκστρατεία ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων από το Σιάτλ και έκτοτε, η ροή των βίντεο έχει αυξηθεί τόσο, που αριθμεί πλέον εκατοντάδες μαρτυρίες ή μηνύματα υποστήριξης μαθητών, φοιτητών, αλλά επίσης και από εργαζομένους στη Google ή αστέρια του Μπρόντγουεϊ, ακόμη και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

"Φανείτε δυνατοί και ζητήστε βοήθεια. Η ζωή σας είναι εξαιρετικά σημαντική", διαβεβαιώνει η υπουργός σε μήνυμά της που μεταδόθηκε την Τρίτη (19/10), παραμονή της ημέρας αφιερωμένης στους νέους - θύματα της ομοφοβίας στις ΗΠΑ.

Πρόσφατα, στις ΗΠΑ σημειώθηκαν πολλά κρούσματα αυτοκτονιών εφήβων οι οποίοι επικρίθηκαν ή χλευάστηκαν από το περιβάλλον τους επειδή ήταν ή θεωρήθηκαν ομοφυλόφιλοι. 

"Σας παρακαλώ, θυμηθείτε ότι η ζωή σας είναι πολύτιμη και ότι δεν είστε μόνοι", συνεχίζει η Χίλαρι Κλίντον, η οποία ήταν η πρώτη "Πρώτη Κυρία" της χώρας που συμμετείχε στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων Gay Pride, πριν από δέκα χρόνια.





Σύμφωνα με την οργάνωση The Trevor Project, η οποία καθιέρωσε 24ωρη ανοιχτή γραμμή βοήθειας, οι ομοφυλόφιλοι νέοι στις ΗΠΑ διατρέχουν 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αυτοκτονήσουν σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους, ενώ 9 στους 10 ομοφυλόφιλους νέους παρενοχλούνται στο λύκειο. 



Στις αρχές Οκτωβρίου, δύο φοιτητές κρίθηκαν ένοχοι για "παραβίαση της ιδιωτικής ζωής" ,μετά την αυτοκτονία ενός συμφοιτητή τους, του 18χρονου Τάιλερ Κλεμέντι, ο οποίος έπεσε από μία γέφυρα στη Νέα Υόρκη, επειδή οι δύο φοιτητές είχαν μαγνητοσκοπήσει και στη συνέχεια αναρτήσει στο διαδίκτυο τη συνάντησή του με έναν άλλο άντρα. 

http://cosmo.gr/News/USA/293706.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου