'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Έκρηξη με τουλάχιστον 22 τραυματίες στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης!!!


Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά, από έκρηξη βόμβας την Κυριακή στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.

Στόχος ήταν αστυνομικό όχημα 




και οι δέκα από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί (μεταξύ των οποίων και οι δύο σοβαρά τραυματισμένοι). Η αστυνομία υποψιάζεται ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, κατά πάσα πιθανότητα με δράστη άνδρα, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο βομβιστής σκοτώθηκε.

H αστυνομία απέκλεισε την πλατεία και τους γύρω δρόμους την ώρα που κάποιοι τραυματίες μεταφέρονταν στα νοσοκομεία ή και έλαβαν επί τόπου βοήθεια από ιατρικό προσωπικό.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση. Στην Κωνσταντινούπολη έχουν σημειωθεί αρκετές βομβιστικές επιθέσεις για τις οποίες ευθυνόταν το ΡΚΚ αλλά πίσω την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση το 2003 ήταν η Αλ-Κάιντα.

Επιχείρηση αυτοκτονίας στο ίδιο σημείο είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 1999, με τραυματίες 3 αστυνομικούς και 8 πολίτες. Η επίθεση είχε αποδοθεί στο ΡΚΚ. Το 2001, σε άλλη επιχείρηση αυτοκτονίας στο Ταξίμ, στην περιοχή Γκιουμούσουγιου, εναντίον αστυνομικής δύναμης μπροστά από το γερμανικό προξενείο, είχαν σκοτωθεί δύο αστυνομικοί και ένας αυστραλός πολίτης, ενώ είχαν τραυματισθεί 13 αστυνομικοί και 8 πολίτες. Η επίθεση αυτή είχε αποδοθεί στον αριστερή οργάνωση Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος (DHKP-C).

Η πλατεία του Τακσίμ βρίσκεται στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και είναι από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της. Στην πλατεία βρίσκεται το Μνημείο της Δημοκρατίας, που κτίστηκε το 1928 για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.


http://katohika.blogspot.com/2010/10/22_31.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου