'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Υποψήφιος έβαλε γκολ... στον πεθερό του!!!!!



Π
αρουσία αρκετών παραγόντων του τοπικού αθλητισμού, αθλητών και υποψηφίων του συνδυασμού "Νέοι Άνθρωποι - Νέα Πόλη" ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για την αθλητική ανάπτυξη της νέας Πάτρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11.00 στο γήπεδο των Προσφυγικών. 


Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού Γιώργος Κοντογιάννης ανέφερε: "το πρόγραμμα για τον αθλητισμό έγινε με δύο στόχους: πρώτον να είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, με δραστηριοποίηση όλων των μορφών του τοπικού αθλητισμού και επανεκκίνηση όλου του δυναμικού του και δεύτερον να αποτελεί σοβαρό άξονα για την ανάπτυξη της πόλης". 

Μετά πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Κώστας Ρηγόπουλος, ο οποίος είπε: "πεποίθησή μου είναι πως ο Κώστας Χριστόπουλος που διετέλεσε πρόεδρος και αθλητικός παράγοντας σε ιστορικά σωματεία της πόλης, γνωρίζει καλύτερα απ' τον καθένα την ιστορία, τις ανάγκες και τις δυνατότητες της αθλητικής Πάτρας και είναι ο πιο κατάλληλος να διαχειριστεί μια νέα αθλητική αντεπίθεση για το αύριο της πόλης". 

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Χριστόπουλος, παρουσίασε τους άξονες του αθλητικού προγράμματος του συνδυασμού:
« Κυρίες και κύριοι, 

όνειρο και δημιουργία πάνε μαζί, γιατί δημιουργία χωρίς όνειρο είναι απλή διακπεραίωση και όνειρο χωρίς δημιουργία είναι ουτοπία. Σήμερα βρισκόμαστε σε αυτό το ιστορικό γήπεδο για μια καθαρή συμφωνία. Δείχνουμε τον δρόμο για ένα διαφορετικό αύριο στην νέα Πάτρα. Βρισκόμαστε σήμερα μαζί για να πούμε ένα βροντερό όχι σε οτιδήποτε αμαυρώνει την εικόνα του αθλητισμού και να πούμε ένα μεγάλο ναι σε οτιδήποτε μετατρέπει τον αθλητισμό σε γιορτή και σε δικαίωμα για το αύριο. Στόχος μας είναι να γίνει η νέα Πάτρα πρωταθλήτρια σε όλους τους τομείς. Η πόλη και οι αθλητικές της ομάδες να γίνουν ένας συλλογικός δάσκαλος που θα εμπνέει σε αγωνιστική διάθεση για επιδόσεις σε όλες τις μορφές της ζωής. Η Πάτρα θέλουμε να γίνει προορισμός για όλους τους νέους και τις νέες που θα βρίσκουν ένα ανοιχτό πεδίο άθλησης και πολιτισμού. Η Πάτρα να γίνει μια πόλη αναφοράς για ένα νεολαϊστικο και για ένα αθλητικό κίνημα που θα δικαιώνει τις αξίες της ζωής, αντιστεκόμενο σε οτιδήποτε μπορεί να τις υποβαθμίσει και να τις διαψεύσει.
Προσκαλώ τους πολίτες του νέου δήμου μας σήμερα από εδώ, από αυτό το ιστορικό γήπεδο να δώσουν το περιεχόμενο που αξίζει στην πόλη μας, μια πόλη που συνέβαλε στην αθλητική ιστορία του τόπου μας όσο ελάχιστες.



Οι βασικές προτεραιότητες του σχεδίου δράσης του συνδυασμού μας « Νέοι Άνθρωποι - Νέα Πόλη» είναι :

     
    Επιλέξαμε συμβολικά το γήπεδο των προσφυγικών για να παρουσιάσουμε το αθλητικό μας πρόγραμμα. Σε ένα γήπεδο με ιστορία, που έχει συνδεθεί με τόσες γενιές συμπολιτών δυσφημείτε το ποδόσφαιρο και ελλοχεύει κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Γι' αυτό λοιπόν σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Α ανακατασκευάζουμε το γήπεδο, τοποθετούμε χλοοτάπητα και ιστορικές ομάδες της συνοικίας και της πόλης αποκτούν και πάλι την φυσική τους έδρα. 

 Δημιουργούμε 16 νέα μικρά και μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλευ, τένις, χαντμπολ σε όλες τις γειτονιές του νέου δήμου μας, όπου υπάρχουν ελεύθεροι ή χαρακτηρισμένοι χώροι με δωρεάν πρόσβαση για όλους.

      Παραδίδουμε το Παμπαελοποννησιακό στάδιο στα σωματεία και την νεολαία της Πάτρας. Παράλληλα επανασχεδιάζουμε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες την διάθεση των υπόγειων αιθουσών για προπονητικά κέντρα στις αθλητικές ομοσπονδίες. Πρέπει να εκλείψει το σημερινό ρουσφετολογικό καθεστώς. Τοποθετούμε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και τον δημοτικό αθλητίατρο.
 

       Οι τοπικές επιτροπές όλων των ολυμπιακών ή μη αθλημάτων γίνονται πλέον θεσμικός σύμβουλος του δήμου Πατρέων.
 

      Συγκροτούμε αθλητικό συμβούλιο Πάτρας με την συμμετοχή των συμπολιτών που έχουν εκλεγεί στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών και των Ολυμπιονικών και Βαλκανιονικών που συνεδριάζει ανά τακτά διαστήματα. 
    

Ο δήμος Πατρέων αποκτά επιτέλους αθλητικό μουσείο για να στεγάσει την ιστορία των συλλόγων και των αθλητών της πόλης.

    Εκσυγχρονίζουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Αναβαθμίζουμε σύμφωνα με τις αθλητικές προδιαγραφές όλα τα δημοτικά γήπεδα μπάσκετ, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται άνεση και ασφάλεια στην διάρκεια της άθλησής τους.  


    Αποτίουμε την οφειλόμενη τιμή στους βετεράνους και παλαίμαχους αθλητές της νέας πόλης, δημιουργώντας την λέσχη φιλίας παλαιμάχων. Σε συνεργασία με τις τοπικές επιτροπές δημιουργούμε τράπεζα αίματος.


   Διεκδικούμε από την πολιτεία την χρηματοδότηση αθλητικών κέντρων για την περιοχή με πρώτη προτεραιότητα την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου στην Αγυιά.


   Εφαρμόζουμε προγράμματα προληπτικής ιατρικής για τους νέους και τις νέες που βρίσκουν διέξοδο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
  

Θεσμοθετούμε την «γιορτή αθλητισμού» όπου στο τέλος κάθε χρόνου ο δήμος Πατρέων θα βραβεύει τους αθλητές και τις αθλήτριες που πέτυχαν πανελλήνιες διακρίσεις και κατέκτησαν αντίστοιχα μετάλλια .
 

   Δημιουργούμε πρότυπο κέντρο αθλημάτων βουνού στο παναχαϊκό όρος και οργανώνουμε πανελλήνιες και διεθνείς συναντήσεις και πρωταθλήματα. Ταυτόχρονα δημιουργούμε τις συνθήκες για ένα πρότυπο κέντρο αθλητικής προετοιμασίας, ομάδων και φυσικής αποκατάστασης. 

  Δημιουργούμε ένα ενιαίο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και διαδρομών τρεξίματος και περιπάτου συνολικού μήκους σχεδόν 30 χιλιομέτρων με αφετηρία τα Βραχνέϊκα και τερματισμό τα Αραχωβίτικα αλλά και το Πανεπιστήμιο.
 
Δημιουργούμε κέντρο θαλασσίων αθλημάτων με την συνεργασία των ναυταθλητικών σωματείων και ιστιοπλοϊκών συλλόγων με επίκεντρο τις περιοχές Δρεπάνου και Ψαθοπύργου για προπόνηση, προετοιμασία και διεξαγωγή αγώνων. 

 Ενισχύουμε την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και τουρνουά που έχουν ξεκινήσει οι αθλητικοί φορείς και σύλλογοι της πόλης. 

Διεκδικούμε σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους νέα προγράμματα μαζικού αθλητισμού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, παράλληλα αξιοποιούμε για την γυναίκα και την Τρίτη ηλικία τα υπάρχοντα σχολικά γυμναστήρια. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε την αθλητική δραστηριότητα στοιχείο της καθημερινότητας στην νέα Πάτρα.
   
    Επανασχεδιάζουμε το πρωτάθλημα επαγγελματικών τάξεων, εντάσσουμε νέα και δημιουργούμε πρωταθλήματα βετεράνων τα οποία αφιερώνουμε στον αντιρατσισμό.

     Μετατρέπουμε τους αύλιους χώρους των σχολείων σε υπαίθριους χώρους άθλησης και πραγματοποιούμε τα προγράμματα αθλοπαιδιές « το χαρούμενο καλοκαίρι» τουρνουά μπάσκετ 3χ3 και άλλα, ώστε να αναπτύξουμε τις αθλητικές δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία προάγοντας την φίλαθλη συμπεριφορά και την κατανόηση της διαφορετικότητας σε όλες τις μορφές της.
 

    Αρχίζουμε στενή συνεργασία με τους συνδέσμους φιλάθλων και ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ώστε να αποσυνδεθεί η χαρά του αθλητισμού από την βία στα γήπεδα.
  

Συνεργασία με το υπουργείο παιδείας και δια βίου μάθησης ώστε να αναβαθμιστεί το αθλητικό γυμνάσιο και λύκειο και να δημιουργηθούν και νέα τμήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Δημιουργούμε εργομετρικό κέντρο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών και διεκδικούμε την εγκατάσταση αντιντόπινγκ κοντρόλ ώστε να αποσυνδεθεί ο πρωταθλητισμός από κάθε παραχάραξη του πνεύματος του με πρακτικές ντόπινγκ.

  Η νέα Πάτρα αποκτά αθλητικό μνημείο και αποτίουμε την οφειλόμενη τιμή στους Ολυμπιονίκες μας, στους παράγοντες και στους αθλητές που δόξασαν την πόλη και σε όλους από το αθλητικό κίνημα που έχασαν τη ζωή τους στους απελευθερωτικούς αγώνες.


   Εφαρμόζουμε ειδικά προγράμματα ολυμπιακής και αθλητικής παιδείας και προγράμματα ευ αγωνίζεσθε με την συμμετοχή ολυμπιονικών και προσωπικοτήτων του αθλητικού χώρου σε όλα τα σχολεία του νέου Δήμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.


 Διοργανώνουμε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις και σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουν στην Πάτρα (Δ. Τόφαλος, Παμπελοποννησιακό στάδιο, Δ. Πεπανός κ.α.) Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και διεθνής διοργανώσεις ».

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος ακολούθησε περιήγηση στο γήπεδο των Προσφυγικών. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε το γκολ του Κώστα Χριστόπουλου απέναντι στο Αλέκο Αντωνάτο.  


http://dete.gr/news.php?article_id=10836

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου