'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η πιο μεγάλη μέρα της Αθήνας!!!!

Με σκοπό να τρέξουν πάνω στα χνάρια του θρυλικού δρομέα που ανήγγειλε τη νίκη των Αθηναίων στην πιο μεγάλη μέρα της ιστορίας της πόλης, πάνω από 20.000 άνθρωποι θα πάρουν μέρος στον χρυσό Μαραθώνιο για 2.500 χρόνια από τη Μάχη. Το δίδαγμα του Αισχύλου.



Με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, αλλά και  αθλητών και απλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο, θα γίνει ο χρυσός Μαραθώνιος της Αθήνας, την Κυριακή,στην επέτειο από τη συμπλήρωση 2,500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Στον φετινό Μαραθώνιο η συμμετοχή έχει σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής θα τρέξουν στις διαφορετικές αποστάσεις 20.000 άνθρωποι από 88 χώρες του κόσμου, απλός κόσμος αλλά και αθλητές από τις ΗΠΑ, το Μαρόκο μέχρι το Μακάου και τις Παρθένες Νήσους, καθώς η διοργάνωση συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 χρυσούς Μαραθώνιους που διοργανώνονται κάθε χρόνο ανα τον κόσμο.

Εκτός από την κλασσικής διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, πολλοί θα μετάσχουν και στους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων, ανάμεσά τους ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο πρίγκηπας Φίλιππος της Σερβίας και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ θα αγωνιστεί στην κλασική διαδρομή.

Το πρωί έγινε η αφή της φλόγας του Μαραθώνιου Δρόμου, μπροστά στον Τύμβο που σκέπασε τους νεκρούς της μεγάλης μάχης του 490 π.Χ. σε ένδειξη τιμής μπροστά στο γεγονός που άλλαξε την ιστορία του κόσμου.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που έδιναν οι Αθηναίοι πολίτες στη μεγάλη μέρα της αναμέτρησης, είναι ότι ο μεγάλύτερος των τραγικών ποιητών της πόλης, Αισχύλος που έλαβε μέρος στη μάχη του Μαραθώνα αλλά και στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και δοξάζεται στη μνήμη των αιώνων για τα φώτα της γνώσης της ανθρώπινης ψυχής, επέλεξε να μην  μνημονευθεί στον τάφο του τίποτε άλλο, παρά το γεγονός αυτό με το επίγραμμα:

"Αἰσχύλον Εὐφορίωνος Ἀθηναῖον τόδε κεῦθει, μνῆμα καταφθίμενον πυροφόροιο Γέλας·

ἀλκὴν δ' εὐδόκιμον Mαραθώνιον ἄλσος ἄν εἴποι καὶ βαθυχαιτήεις Μῆδος ἐπιστάμενος"

Που αποδίδεται στα σύγχρονα ελληνικά:
"Τον γιο του Ευφορίωνα τον Αθηναίο Αισχύλο κρύβει νεκρόν το μνήμα αυτό της Γέλας με τα στάρια· την άξια νιότη του θα ειπεί του Μαραθώνα τ' άλσος κι ο Μήδος ο ακούρευτος οπού καλά την ξέρει"

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου