'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Προς νέα παράταση για οφειλέτες!!!!

Η χαμηλή ανταπόκριση του φορολογικού μηχανισμού, αλλά και των οφειλετών στο Δημόσιο να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ωθεί το υπουργείο Οικονομικών σε συγκεκριμένους στόχους.



Ευρεία σύσκεψη στελεχών του υπουργείου Οικονομικών με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αποστολής των σημειωμάτων για το ΕΤΑΚ και της περαίωσης, έγινε υπό τον Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ζήτησε άμεσες κινήσεις για τη συλλογή εσόδων ύψους 16,2 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο μέσα στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου να εισπράττει 5,4 εκ. ευρώ ανα μήνα και οι πηγές προσδιορίζονται στον ΦΠΑ και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, το ΕΤΑΚ και την περαίωση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Στο μέτωπο του ΦΠΑ και του ΦΜΥ λόγω της ύφεσης και των απολύσεων από τις επιχειρήσεις καταγράφεται μεγάλη υστέρηση εσόδων, έτσι ο προσανατολισμός του εισπρακτικού μηχανισμού του οποίου ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε άμεση ενεργοποίηση, είναι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και η περαίωση.

Δραματικά χαμηλή, ήταν και η ανταπόκριση των οφειλετών του Δημοσίου για τους οποίους η παράταση της προθεσμίας ρύθμισης των οφειλών έληξε χθες Παρασκευή και παρά τις διευκολύνσεις και τις απαλλαγές που προσέφερε το υπουργείο Οικονομικών η προσέλευση θεωρείται πολύ κάτω από τις προσδοκίες.

Τα στοιχεία για το τελικό ποσό της ρύθμισης των οφειλών θα δοθούν από τις εφορίες την ερχόμενη εβδομάδα και δεν αποκλείεται - ανάλογα με το αποτέλεσμα- να δοθεί και νέα παράταση.

Έτσι η περαίωση στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις και το ΕΤΑΚ καταλήγουν στόχοι κορυφής για τον εισπρακτικό μηχανισμό, που προσδοκά προγραμματισμένα έσοδα (από τον φόρο ακινήτων τουλάχιστον) περίπου 800 εκ. ευρώ.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου