'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Φυλακές ... 5 αστέρων !!!!


Όταν οι κατάδικοι... παραθερίζουν! Στο άκουσμα της λέξης «φυλακή» η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό είναι αυτή του υγρού, βρώμικου και σκοτεινού κελιού. Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα έτσι.

Δείτε το top 5 των φυλακών που θυμίζουν κάτι από... ξενοδοχείο!

Santa Ana, Καλιφόρνια (ΗΠΑ)
Η περίπτωση αυτή θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηρισθεί «ξενοδοχείο» με την κυριολεκτική έννοια της λέξης μιάς και οι κρατούμενοι πληρώνουν 75 έως 127 δολάρια την... διανυκτέρευση! Συνήθεις «παραθεριστές» της είναι ευκατάστατοι που τιμωρούνται με ολιγοήμερη φυλάκιση (όπως το περασμένο καλοκαίρι η ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν) και δεν επιθυμούν να πάνε στις κεντρικές φυλακές. Στα κελιά της Santa Ana οι κρατούμενοι συνήθως επιτρέπεται να έχουν μαζί το laptop τους ή το ipod τους!

Otago Corrections Facility, Νότιο Οτάγκο (Νέα Ζηλάνδία)
Θερμαινόμενο πάτωμα, τηλεοράσεις στα δωμάτια, βιβλιοθήκη και γυμναστήριο είναι μερικά από τα κομφόρ που παρέχουν οι φυλακές αυτές. Έχοντας σαν σκεπτικό την αναμόρφωση των κρατουμένων προσφέρουν την καλύτερη δυνατή διαμονή.

Φυλακές Halden, Νορβηγία

Με στούντιο ηχογράφησης, χώρους για άθληση και... σπίτια με δύο υπνοδωμάτια ώστε οι κρατούμενου να φιλοξενούν τις οικογένειες τους για διανυκτέρευση! Οι φυλακές αυτές θυμίζουν κάτι από μικρό χωριό και φυσικά έχουν κι όλες τις άλλες απαραίτητες παροχές όπως τηλεοράσεις, βιβλιοθήκη, καφετέρια.

Φυλακές Leoben, Αυστρία

Δεν είναι τυχαίο ότι το προσωνύμιο που έχει δοθεί είναι «φυλακή 5 αστέρων». Γήπεδα, γυμναστήριο, γραφεία, κελιά (κελιά που λέει ο λόγος) με τηλεόραση και όλα τα κομφόρ.

Το κελί του Αλ Καπόνε, Φιλαδέλφια
Παραβλέψτε τους τοίχους που έχουν ξεβάψει με το πέρασμα του χρόνου και σκεφθείτε τι συνθήκες μπορεί να επικρατούσαν σε φυλακές του 1929. Ο βασιλιάς του εγκλήματος του Σικάγο, Αλ Καπόνε πέρασε εκεί μέσα 8 χρόνια από την ζωή του σε συνθήκες που για την εποχή ήταν super lux.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου