'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ: Τέσσερα στην τιμή... των τριών!!

Μ
ε πακέτα προσφορών και πρακτικές που συναντά κανείς στα... σούπερ μάρκετ, επιχειρούν οι «πιεσμένοι» οικονομικά εργολάβοι οικοδομών να πουλήσουν το τεράστιο απόθεμα κατοικιών που διαθέτουν. 
 
Μετά τις γενναίες εκπτώσεις, τις άτοκες δόσεις για την πληρωμή των σπιτιών με συναλλαγματικές και τα «δώρα» που περιλαμβάνουν, από δωρεάν θέσεις παρκινγκ, αποθήκες, μέχρι και τα... ηλεκτρικά της κουζίνας, έρχεται νέα προωθητική κίνηση... απελπισίας. 


Πρόκειται για την πώληση «πακέτου» τριών, πέντε ή και περισσότερων διαμερισμάτων σε τιμή πολύ χαμηλότερη απ' ότι αν πωλούνταν το καθένα ξεχωριστά. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασκευαστές, κυρίως εξοχικών συγκροτημάτων, «πακετάρουν» μια σειρά από σπίτια που διαθέτουν και τα πουλάνε «χαρίζοντας» το ένα όχι στην πραγματικότητα αλλά ως προς την τελική τιμή.


Για παράδειγμα, εργολάβος που είχε τέσσερα διαμερίσματα στο ίδιο συγκρότημα, καθένα από τα οποία κόστιζε 150.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 600.000 ευρώ, δημιούργησε «πακέτο» προσφοράς και των τεσσάρων σπιτιών μαζί στην τιμή περίπου των τριών, δηλαδή 450-500 χιλιάδες ευρώ. 


Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να προσελκύσει είτε έναν επενδυτή ακινήτων που θα θελήσει να τα αγοράσει με σκοπό την ενοικίασή τους είτε τέσσερις ιδιώτες μαζί οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν την προσφορά και θα αποκτήσουν από ένα σπίτι ο καθένας στην τιμή των τριών.
Πριν από μερικούς μήνες, περίπτωση πώλησης διαμερισμάτων σε... πακέτο υπήρξε σε πόλη της επαρχίας όπου τρία νεόδμητα σπίτια αξίας 650 χιλιάδων ευρώ προσφέρονταν αντί 450 χιλιάδων ευρώ.


Η αγωνία των κατασκευαστών να «βγάλουν από πάνω τους» όσο περισσότερα ακίνητα μπορούν, μεγαλώνει καθώς στο τέλος του χρόνου για τις οικοδομές με άδεια μετά το 2005 λήγει η πενταετής περίοδος μη καταβολής του ΦΠΑ. 


Έτσι το κράτος θεωρεί ότι τα σπίτια αυτά είναι ιδιόκτητα κι όχι προς πώληση και ζητά τον ΦΠΑ από τους εργολάβους, οι οποίοι και προσπαθούν να τα «ξεφορτωθούν», χωρίς, πάντως, να τα ξεπουλήσουν. 


Η πίεση για το φόρο και η οικονομική δυστοκία για πάρα πολλές από τις 15.000 οικοδομικές επιχειρήσεις οδηγούν σ' αυτό το νέο μοντέλο προσφοράς για ομαδικές πωλήσεις. 

http://dete.gr/news.php?article_id=10574

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου