'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

«Τα μερίσματα είναι δικά μας λεφτά, δεν σας ζητάμε δανεικά, κ. υπουργέ»!!!

Με επιστολή τους στον «ΚτΕ» απόστρατοι αξιωματικοί σχολιάζουν την κατάσταση στο ΜΤΣ

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ και δικαιολογημένη αγανάκτηση επικρατούν στις τάξεις των περίπου 60.000 δικαιούχων μερίσματος από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, λόγω της αποφάσεως του υπουργείου Οικονομικών να μην αποδεσμεύσει τα περίπου 34 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή του μερίσματος του τελευταίου τριμήνου του έτους.


Με επιστολή τους...
προς τη στήλη, φίλοι απόστρατοι αξιωματικοί υπενθυμίζουν σχετικό δημοσίευμα συναδέλφου τους με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου 2010, από το οποίο προκύπτει ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό από καιρό, όπως προέκυψε από τότε δήλωση του κ. Π. Μπεγλίτη, σύμφωνα με την οποία τον προσεχή Οκτώβριο οι απόστρατοι θα λάβουν το τελευταίο «εγγυημένο» τριμηνιαίο μέρισμα.

Στην επιστολή τους οι απόστρατοι, αναφερόμενοι σε σχετική δήλωση του κ. Μπεγλίτη ότι «εκ του ασφαλούς μερίσματα δεν μπορούν πλέον να μοιράζονται, και αυτό είναι ένα μήνυμα και βεβαίως και μία θέση που σας εκφράζω εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ», εκφράζουν την αγανάκτηση τους με τα εξής λόγια: «Μα ποιος σας το ζητά αυτό, κ. υπουργέ; Τα μερίσματα προέρχονται από τις εισφορές μας, είναι δικά μας λεφτά, δεν σας ζητάμε δανεικά, μη νίπτετε τας χείρας σας, μην ξεχνάτε τόσο εύκολα. Εμείς δεν ξεχνάμε».

Παρακάτω, αναφέρουν τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς το Ταμείο, οι οποίες, σύμφωνα με άρθρο του νυν προέδρου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, αντιστράτηγου ε.α. κ. Γ. Κοράκη, ήταν:

1. Η επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων φόρων 8.693.000 ευρώ (!).

2. Το καταβληθέν μέρισμα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντιστάσεως 7.299.055 ευρώ (πόσοι είναι και τι υποχρέωση ανέλαβε η πολιτεία προς το Ταμείο, προκειμένου να τους εντάξει στο δυναμικό του; Ποιος ήταν κυβέρνηση όταν έγινε η αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντιστάσεως, ερωτούν οι απόστρατοι).

3. Το ενοίκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης 281.730 ευρώ.

4. Το υπόλοιπο 1,5 δισ. δραχμές από την αποφασισθείσα με τον νόμο 2109/1992 επιχορήγηση 5 δισ. δραχμών, δεδομένου ότι εισπράχθηκαν μόνο 3,5 δισ.

Και παρακάτω, αφού επισημάνουν ότι «δεν ξεχνάμε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΜΤΣ δήλωσε, στις 19 Μαΐου 2010, ότι το κράτος ουδέποτε συνέβαλε το 50% των εσόδων ως όφειλε», καταλήγουν: «Δεν ξεχνάμε ότι εσείς, κ. Μπεγλίτη, ήσασταν κυβέρνηση, όταν με νόμο από το 1984 το 32% των νέων αστυνομικών εγγράφονται σε άλλο Ταμείο, με αποτέλεσμα το ΜΤΣ να υφίσταται σημαντικότατη απώλεια εσόδων. Δεν είναι άδικο αυτό για τους μερισματούχους του Στρατού Ξηράς και της πρώην Χωροφυλακής-Αστυνομίας;».

Εν τω μεταξύ, για το θέμα της αδυναμίας καταβολής μερίσματος του ΜΤΣ στους δικαιούχους κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα (20-10-2010) ο βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

(ΚτΕ - Μ.Η.)
(Σ.Λ.)


http://staratalogia.blogspot.com/2010/10/blog-post_8009.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου