'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ολοταχώς προς την ελεγχόμενη χρεοκοπία..!

Η -μερική έστω- αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας στην οποία συμφώνησαν οι “27″ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τις χώρες μέλη της ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα.  

Η απόφαση για τη δημιουργία σταθερού μηχανισμού διάσωσης, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και ιδιωτών, σημαίνει στην πράξη εξώθηση χωρών όπως η Ελλάδα σε αναγκαστική αναδιάρθρωση του χρέους. 

Δηλαδή, η ηγεσία της ευρωζώνης θα συντονίζει τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και, αν παρόλα αυτά δεν ανατάσσεται η οικονομία της δοκιμαζόμενης χώρας, τότε θα γίνεται διαπραγμάτευση για την απάλειψη μέρους τους χρέους, το λεγόμενο “κούρεμα”. 

Τίποτα από όλα αυτά δεν ειπώθηκε δημόσια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, αλλά όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ των κοινοτικών υποθέσεων έχουν καταλάβει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. 

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους “27″ στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά είναι προφανές ότι το Βερολίνο πέτυχε να παρασύρει τους εταίρους σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

http://www.zoomnews.gr/?p=58337

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου