'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Οι λαθρομετανάστες ταξιδεύουν... πρώτη θέση!!!!

Λ
αθρομετανάστες αναχωρούν από την Ελλάδα με... λίαρ τζετ! Ρακένδυτοι και ταλαιπωρημένοι μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα από τα περάσματα του Έβρου, λίγα 24ωρα αργότερα, αναχωρούν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως VΙΡs με ιδιωτικές πτήσεις. 


Μπροστά σε αυτήν την εντυπωσιακή διαπίστωση βρέθηκαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησε προ μερικών ημερών το Τμήμα Ασφαλείας του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών. 

Αφορμή της σχετικής έρευνας ήταν η σύλληψη προ δέκα ημερών πέντε μεταναστών από την Αλγερία, οι οποίοι προσπάθησαν να αναχωρήσουν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ιδιωτικό αεροσκάφος έχοντας ως προορισμό την Ιταλία και άλλες χώρες της ΕΕ. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει συγκεντρώσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η εντυπωσιακή αύξηση- κατά περίπου 400%- της ροής λαθρομεταναστών από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα σχετίζεται άμεσα με μαζικές μετακινήσεις ατόμων από την Αλγερία, την Τυνησία και άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής. 

Το νέο αυτό μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα οφείλεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στις συμφωνίες επανεισδοχής που υπέγραψαν χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία με τη Λιβύη και άλλες αφρικανικές χώρες. Ουδείς όμως μπορούσε να πιστέψει ότι ορισμένοι από τους λαθρομετανάστες αυτούς είχαν σχεδιάσει την είσοδό τους στην Ευρώπη με... ιδιωτικά αεροσκάφη. 

Συνελήφθησαν λίγο πριν πετάξουν 

Η σύλληψη των πέντε Αλγερινών έγινε λίγο μετά την είσοδό τους στον ειδικό χώρο επιβίβασης για τα ιδιωτικά αεροσκάφη. Οι αλλοδαποί παρουσίασαν ταξιδιωτικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία προέρχονταν από το Αφγανιστάν και χώρες της Μέσης Ανατολής. 

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει προ μερικών εβδομάδων- σε διαφορετικές φάσεις- από τον Έβρο όπου είχαν εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές. Ετοιμάζονταν δε να αναχωρήσουν με λίαρ τζετ που ανήκει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία και το οποίο προερχόταν από τις ΗΠΑ, ενώ πρώτος προορισμός του μετά την Αθήνα ήταν η Ρώμη. 

Οι Αλγερινοί οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές με την κατηγορία της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη χώρα και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Την επόμενη ημέρα όμως επέστρεψαν στο αεροδρόμιο επιχειρώντας και πάλι να εισέλθουν στο ιδιωτικό αεροσκάφος. 

Και αυτή η απόπειρά τους όμως έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς οι οποίοι βρήκαν πάνω τους ταξιδιωτικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία είναι αλγερινής υπηκοότητας. Παραπέμφθηκαν εκ νέου στη Δικαιοσύνη για χρήση πλαστών εγγράφων και παραμένουν κρατούμενοι. Σχετική ενημέρωση για την υπόθεση είχε και η Υπηρεσία Πληροφοριών προκειμένου να αποκαλυφθεί η προέλευση των Αλγερινών και τυχόν παρασκήνιο της υπόθεσης.
Κενά στους ελέγχους
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, κυκλώματα δουλεμπόρων ή ομάδες λαθρομεταναστών είχαν εντοπίσει κενό στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στους χώρους των πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών προς τις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν. 

Έτσι επιχείρησαν με αυτόν τον τρόπο να περάσουν το «φράγμα» του «Ελ. Βενιζέλος», ενώ κατά την άφιξή τους στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε πρόβλημα ελέγχου, καθώς- θεωρητικά- είχαν ελεγχθεί στην Αθήνα.
Ίδιο κόστος!
Το κόστος μιας πτήσης με ιδιωτικό τζετ από την Αθήνα προς τη Ρώμη υπολογίζεται περίπου σε 14.000-16.000 ευρω. Αυτό σημαίνει ότι καθένας από τους λαθρομετανάστες θα κατέβαλε περίπου 3.000 ευρω.
Ένα ποσό δηλαδή που θα αναγκαζόταν να καταβάλει σε κυκλώματα δουλεμπόρων για να φύγει με κάποιον... παραδοσιακό τρόπο από τη χώρα. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι το εγχείρημα αυτό έχει επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν χωρίς να γίνει αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές. 

http://dete.gr/news.php?article_id=10827

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου