'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Νέες κατηγορίες για την Γ. Τιμοσένκο

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία τώρα έχει περάσει στην αντιπολίτευση, ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως της έχει απαγγελθεί μια καινούρια κατηγορία, ενώ κινδυνεύει ήδη να καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για "κατάχρηση εξουσίας" και παραμένει υπό δικαστικό έλεγχο στο Κίεβο.

"Απήγγειλαν εις βάρος μου μια νέα κατηγορία, της υπεξαίρεσης 960.000 χρίβνια (περίπου 92.200 ευρώ), δήλωσε η Τιμόσενκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ-Ουκρανία.

Το ποσό αυτό καταβλήθηκε από την κυβέρνηση στην Κεντρική Τράπεζα για τη μετατροπή των ευρώ που είχαν κατατεθεί στο λογαριασμό του δημόσιου θησαυροφυλακίου της Ουκρανίας, διευκρίνισε.

Εις βάρος της Τιμόσενκο απαγγέλθηκε τη Δευτέρα κατηγορία για «κατάχρηση εξουσίας», η οποία είχε ως αποτέλεσμα «σοβαρές συνέπειες». Αν αποδειχθεί η ενοχή της, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά έως δέκα ετών και σε τριετή απαγόρευση ανάληψης «ορισμένων κρατικών λειτουργιών».

Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η έρευνα εναντίον της Τιμόσενκο κατέληξε σε παραπομπή σε δίκη. «Εάν στη διάρκεια της έρευνας αποδειχθεί η αθωότητά της, το θέμα αυτό δεν θα εμφανίζεται πλέον στην ατζέντα», είπε σε ουκρανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. «Εάν παρά ταύτα γίνει δίκη, μας ενδιαφέρει να είναι δίκαιη», πρόσθεσε.

Η Τιμόσενκο θεωρείται ύποπτη από τη Δικαιοσύνη της χώρας της στο πλαίσιο μιας δικαστικής έρευνας για την κακοδιαχείριση σχεδόν 300 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε το Κίεβο σε αντάλλαγμα για την πώληση των ποσοστών εκπομπών του σε διοξείδιο του άνθρακα, την εποχή που ηγείτο της κυβέρνησης.

Τα χρήματα θα έπρεπε να είχαν χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του συνταξιοδοτικού συστήματος.


http://www.news21.gr/content.php?cid=101#c17645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου