'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Συμβουλές για να αγοράσετε σπίτι....!!!!

Ενδιαφέροντα μυστικά κρύβει η νέα νομοθεσία για τα ακίνητα, που μεταξύ άλλων προβλέπει την αναστολή του πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας αξίας μέχρι 200.000 ευρώ και έκτασης έως 120 τετραγωνικά, αλλά και οι ρυθμίσεις που θα υπάρξουν για τις αντικειμενικές αξίες το 2011.

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε σπίτι καλό θα ήταν να το κάνετε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, καθώς από τον Ιούλιο του 2011 η κυβέρνηση σκοπεύει να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες. Η αρχή θα γίνει με περίπου 5.000 οικισμούς, ενώ σταδιακά θα εξισωθούν η αντικειμενική και η αγοραία αξία ενός ακινήτου. Το νέο σύστημα θα βασίζεται στις εμπορικές τιμές και, ανάλογα με τη διακύμανσή τους, οι τιμές θα αναπροσαρμόζονται πιθανόν κάθε τρεις ή έξι μήνες.

Παράλληλα, υπάρχουν και τα τεκμήρια διαβίωσης στην «τσιμπίδα» των οποίων κινδυνεύουν να πέσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ιδιοκατοικούμενες ή μισθωμένες ή δωρεάν παραχωρηθείσες, κύριες και δευτερεύουσες, κατοικίες αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης, το οποίο υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνεια του κάθε ακινήτου, ως ακολούθως:

- Μέχρι και 80 τετραγωνικά μέτρα κύριοι χώροι, 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

- Από 81 τετραγωνικά μέτρα μέχρι και 120 τ. μ. κύριοι χώροι, 50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

- Από 121 τετραγωνικά μέτρα μέχρι και 200 τ. μ. κύριοι χώροι, 80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

- Από 201 τετραγωνικά μέτρα μέχρι και 300 τ. μ. κύριοι χώροι, 150 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

- Από 301 τετραγωνικά μέτρα και άνω κύριοι χώροι, 300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα, επίσης, με τον νόμο:

- Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας, έχουν ορισθεί τα 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας.

- Για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 2.800 έως 4.999 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, η αντικειμενική δαπάνη προσαυξάνεται κατά 40% και για περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ και άνω το τετραγωνικό μέτρο το τεκμήριο προσαυξάνεται κατά 70%.

- Στις μονοκατοικίες τα ποσά προσαυξάνονται κατά 20%.

- Για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων θα λαμβάνεται υπόψη η τιμή εκκίνησης.

Στην περίπτωση που η κατοικία μισθώνεται ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, τα ετήσια ποσά της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης θα επιμερίζονται με βάση τους μήνες που διαρκεί η μίσθωση.

Αντίθετα δεν υπολογίζεται ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης στις περιπτώσεις των κενών κατοικιών. Προκειμένου για κατοικίες που παραμένουν κενές για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, απαιτείται η προσκόμιση φωτοαντίγραφων λογαριασμών της ΔΕΗ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο (π. χ. λογαριασμοί ύδρευσης, κοινοχρήστων) από το οποίο να αποδεικνύεται ότι το ακίνητο ήταν κενό για όλο το υπόψη διάστημα.



πηγή: εφημερίδα «Καθημερινή»
star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου