'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Οι απίθανες φοροαπαλλαγές του Μπαράκ Ομπάμα !!!

Φορολογικές ελαφρύνσεις μεσούσης της κρίσης για όλα τα γούστα!  

Η περιβόητη φορολογική μεταρρύθμιση του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα, για την οποία τόσες «μάχες» δόθηκαν στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων με τους Ρεπουμπλικανούς, φαίνεται πως περιλαμβάνει τελικά ορισμένα εξόχως ενδιαφέροντα σημεία, τέτοια που ούτε ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο, ο Τζορτζ Μπους ο νεώτερος, δεν είχε … τολμήσει να νομοθετήσει.

Γιατί μπορεί οι επιτελείς του προέδρου Ομπάμα να διατείνονται πως στο σύνολό της η φορολογική μεταρρύθμιση θα «βάλει τις ΗΠΑ σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης», πλην όμως δύσκολα θα μπορέσουν να εξηγήσουν πως θα συμβεί αυτό δίνοντας πρωτοφανείς ελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές σε παραγωγούς τηλεοπτικών σειρών, ιδιοκτήτες … ανεμόμυλων, ιδιοκτήτες αλόγων του Ιπποδρόμου, ή παραγωγούς οινοπνευματωδών ποτών με έδρα το Πουέρτο Ρίκο ή τα νησιά Virgin!


Κι όμως, ο πρόεδρος Ομπάμα όλα αυτά τα υπέγραψε, τα νομοθέτησε, σε ένα νομοσχέδιο συνολικού «προϋπολογισμού» 858 δις δολαρίων που έχει ορίζοντα σε πρώτη φάση το 2012.


Αναλυτικότερα, η νέα φορολογική νομοθεσία στις ΗΠΑ προβλέπει σημαντικές φοροελαφρύνσεις για μια σειρά «επενδύσεων» που επισήμως συγκαταλέγονται στην αποκαλούμενη «νέα οικονομική τάξη», η οποία προφανώς αντιμετωπίζεται ισόνομα είτε αφορά στην επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία υποδομών ή βιομηχανικών εγκαταστάσεων, είτε … περιορίζεται στην αγορά αλόγων για ιπποδρομίες!


Ανάμεσα στις βασικές αλλαγές που προωθούνται περιλαμβάνεται η επέκταση – για τουλάχιστον 2 έτη – των φοροαπαλλαγών που είχαν υιοθετηθεί από τον πρόεδρο Μπους για όλους τους φορολογούμενους που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω του μέσου όρου (250.000 δολάρια), όχι όμως και για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο αφού πλέον δεν θα εκπίπτουν αυτούσια τα τοκοχρεολύσια.


Αντιθέτως ωφελημένοι θα βγουν όσοι λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, αλλά και οι χαμηλόμισθοι.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νέα νομοθεσία προβλέπει σειρά προνομίων που θα επανεξετάζονται σε ετήσια βάση, όπως για παράδειγμα ο φόρος κύκλου εργασιών για τις μη εισηγμένες εταιρείες. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.300 διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες ΔΕΝ μπορούν να ξέρουν εάν το ισχύον φορολογικό καθεστώς τους θα είναι το ίδιο μετά το 2011 ή το 2012!


Όχι και οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες, για τις οποίες προβλέπονται ισχυρά φορολογικά κίνητρα, αρκεί να αποδεικνύουν πως κάθε χρόνο χρηματοδοτούν με «ικανά ποσά» ερευνητικά προγράμματα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Άλλες φοροαπαλλαγές προβλέπονται για τις εταιρείες … σιδηροδρομικών μεταφορών που θα επενδύσουν σε νέο τροχαίο υλικό, άλλα φορολογικά μπόνους προβλέπονται για τις εταιρείες που θα επενδύσουν του χρόνου στο εξωτερικό, πλην όμως υπάρχουν και τα εξωπραγματικά κίνητρα που καταγράφονται για:


-εταιρείες διοργάνωσης αγώνων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.


-εταιρείες κατασκευής οχημάτων και βαρέων μηχανημάτων αρκεί μέσα στο 2011 να εγγράψουν στους ισολογισμούς τους πάγια αποκτηθέντα στις τελευταίες 3 χρήσεις. Υπολογίζεται πως εάν εταιρείες όπως οι μεγάλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και βιομηχανικοί κολοσσοί όπως η Caterpillar και η John Deere, μεταφορείς όπως η Fedex Corp. και εταιρείες τηλεπικοινωνιών όπως η Verizon ή η AT&T, ανακοινώσουν νέες επενδύσεις μέσα στο 2011 και τις υλοποιήσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία (!) θα μπορέσουν να γλυτώσουν από φόρους έως και 21 δις δολάρια …


-ακριβώς αυτά τα προνόμια θα ισχύσουν για όσους ιδιώτες ή εταιρείες επενδύσουν σε … κοπάδια αγελάδων και αμνοεριφίων ή σε άλογα κούρσας μέσα στη χρονιά.


-άλλη μια παράμετρος στο νέο νομοσχέδιο επιτρέπει στις μεγάλες τράπεζες να ΜΗΝ φορολογούνται στις ΗΠΑ για τα κέρδη των θυγατρικών τους σε τρίτες χώρες, αλλά και να ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ σε αυτές έσοδα από τη δραστηριοποίησή τους στην εγχώρια αγορά. Αυτό είναι κάτι που ανεπίσημα κάνουν εδώ και χρόνια οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι, μόνο που τώρα επισημοποιείται! Το αυτό θα ισχύσει και για τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως και για τις εταιρείες ηλεκτρονικών.


-η νέα νομοθεσία επιβάλλει και νέους δασμούς στο εισαγόμενο … ρούμι (!), ύψους 13,25 δολαρίων το γαλόνι. Ο φόρος ΔΕΝ θα επιβάλλεται για τις εισαγωγές από Πουέρτο Ρίκο και Virgin Islands.


-επίσης, εξαιρούνται ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ από τη φορολόγηση για το 2011 και κατόπιν φορολογούνται με 50% μειωμένη κλίμακα όλα τα έσοδα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Το αυτό θα ισχύσει και για την κατασκευή και χρήση «παραδοσιακών ανεμόμυλων» για την επεξεργασία σιτηρών …


-Τέλος, προβλέπεται και μείωση κατά 50% της φορολογίας στις εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων καθ΄όλη τη διάρκεια του 2011. Εξαιρούνται οι παραγωγές σεξουαλικού περιεχομένου ταινιών!!!



http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου