'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Ομπάμα - Σαρκοζί τον Ιανουάριο ....!!!!

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την 10η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Παρασκευή.  

Η Γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι ο Σαρκοζί θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα των ΗΠΑ για να συζητήσει σχετικά με τα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνόδους του G8 και του G20 που θα διεξαχθούν το 2011 με τον Ομπάμα.

Η Γαλλία βρίσκεται στην προεδρία του φόρουμ G20 (των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου) και το 2011 θα προεδρεύει του G8, του ομίλου των οκτώ μεγαλύτερων δυτικών βιομηχανικών χωρών συν τη Ρωσία και την Ιαπωνία.

Ο Ομπάμα κάνει 10ήμερες διακοπές στη Χαβάη και επιστρέφει στην Ουάσιγκτον στις αρχές Ιανουαρίου. Είχε συναντηθεί με το Σαρκοζί το Νοέμβριο στη σύνοδο του NATO στη Λισσαβόνα.

Η συνάντηση έρχεται μετά και τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks: έδωσε στην δημοσιότητα εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ, ορισμένα από τα οποία σκιαγραφούσαν το Γάλλο πρόεδρο ως «βαθιά» φιλοαμερικανό πολιτικό, άλλα ασχολούνταν με το χαρακτήρα του, περιγράφοντάς τον ως εύθικτο και αλλοπρόσαλλο εταίρο, καθώς και με την προσωπική ζωή, που περιέγραφαν ως περιπλεγμένη.


http://www.news21.gr/content.php?cid=101#c17645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου