'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στη φυλακή για αλουνού γυναίκα..!!!

Σε μεγάλο δίλημμα βρίσκεται το δικαστικό συμβούλιο Αγρινίου στο οποίο έχει προσφύγει ο κατηγορούμενος Λάμπρος Κουτσούκης που κόντεψε σε παρεξήγηση που έγινε σε πανηγύρι να χάσει το δεξί του πόδι από πυροβολισμό.
 
Το συμβούλιο μετά το υπόμνημα που κατέθεσε ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης, αποφάσισε σε μια σπάνια ενέργεια να συγκληθεί για δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες και να διατάξει την προσαγωγή από τις φυλακές Ιωαννίνων του προφυλακισμένου και τραυματισμένου Λ. Κουτσούκη.


Το περιστατικό έγινε την 24η Ιουνίου 2010στο υπαίθριο πανηγύρι, που λάμβανε χώρα σε δημόσια πλατεία του Αγρινίου, εξαιτίας του εορτασμού του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά. Το γεγονός ότι ο φίλος του Κουτσούκη που ήταν στην παρέα, είχε «κλέψει» την καρδιά μιας Αγρινιώτισσας, έγινε η αιτία να ανάψουν τα αίματα τα ξημερώματα όταν οι δυο άνδρες ξεκίνησαν να φύγουν. Αν και ο απατημένος άνδρας απουσίαζε από το πανηγύρι, την εκδίκηση ανέλαβε να πάρει ο πατέρας του που ήταν παρών με δική του αλλά πολυπληθή παρέα. Ιδού πως περιγράφει στο υπόμνημά του ο Κουτσούκης το τι συνέβη:
«Καθώς περνούσαμε για να φύγουμε από το τραπέζι του Ν… εκείνος αφού εξύβρισε αρχικώς τον φίλο μου Κ.Κ του επιτέθηκε απρόκλητα και εν συνεχεία άρχισε να τον ξυλοκοπά βίαια, βάναυσα και με ιδιαίτερη σκληρότητα.Επειδή τόσο ο φίλος μου όσο και εγώ δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τον υπέρτερης σωματικής δύναμης Ν… ούτε την ψυχολογική πίεση που ασκούσε η μεγαλύτερη αριθμητικά παρέα του και προκειμένου να βοηθήσω, αλλά και να σώσω τον φίλο μου, από τα ανελέητα χτυπήματα του, αφού ήταν εμφανής η αδυναμία μας να τον αποκρούσουμε μόνο με τις φυσικές μας δυνάμεις, χρησιμοποίησα εναντίον του όπλο, για το οποίο πράγματι δεν έχω την απαιτούμενη από τον Νόμο άδεια.
Ενώ ο Κ. Κ. εδάρετο ανηλεώς από τον πολύ πιο εύσωμο και δυνατό Ν… και προκειμένουνα βοηθήσω τον φίλο μου για να αποφύγει τον συνεχόμενο ξυλοδαρμό, ανέβηκα στο τσιμεντένιο έρεισμα στο οποίο είχε ρίξει τον φίλο μου και τον χτυπούσε. Εγώ προσπάθησα να τον κάνω να φοβηθεί, και να υποχωρήσει. Τότε αντιλήφθηκα από την δεξιά μεριά μου ένα προτεταμένο χέρι που κρατούσε ένα όπλο και να πυροβολεί προς την μεριά μου και αμέσως ένοιωσα ένα έντονο κάψιμο στον δεξί μηρό μου. Τότε μόνο –ενστικτωδώς και αντανακλαστικώς- στόχευσα τον Ν… χαμηλά στα πόδια και πυροβόλησα. Η βολίδα που με τραυμάτισε προήλθε εκ δεξιών μου και για τον λόγο αυτό έχει πύλη εισόδου πλάγια στην μεσότητα του μηρού, και έξοδο έσω οπίσθια».
Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο δικηγόρος [φωτο] Παύλος Σαράκης:
«Πρόκειται για μία υπόθεση που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Οι φερόμενοι ως βασικοί δράστες της υπόθεσης είναι και οι βαρύτατοι τραυματισμένοι από πυροβόλο όπλο. Η εκδοχή του αυτοτραυματισμού ή των φίλιων πυρών είναι επιπόλαιη και αστήρικτη. Υπήρξε και έτερο άτομο που έλαβε μέρος στη συμπλοκή, για το οποίο ουδεμία έρευνα έγινε για την ταυτοποίηση του. Ουδέποτε διερευνήθηκε από τις Αρχές η εκδοχή ότι ο τραυματισμός τους οφείλεται από πυροβολισμούς από όπλο που "έβαλε" εναντίον τους. Ότι και οι ίδιοι είναι θύματα απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος τους. Είναι αδιανόητο σε μία τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση να υπάρχει σωρεία παραλείψεων προανακριτικών και ανακριτικών πράξεων. Ευελπιστώ ότι το δικαστικό συμβούλιο θα πράξει το καθήκον του» .
Το δικαστικό συμβούλιο αύριο εξετάζει το αίτημα αποφύλακισης του Κουτσούκη που στη διάρκεια της φυλάκισής του υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση καθώς η βολίδα χτύπησε στην κεντρική αρτηρία του ποδιού του και υπήρχε ο κίνδυνος του ακρωτηριασμού. Στην παρέα του Ν… υπήρχε ένας εν ενεργεία πυροσβέστης που κατέθεσε ότι όπλα έφεραν μόνο ο Κουτσούκης και ο φίλος του και όχι κάποιος από τους υπόλοιπους που πήραν μέρος στον ξυλοδαρμό και οι οποίοι κατηγορούνται μόνο για πλημμέλημα και συμμετοχή σε απλή συμπλοκή.


http://crimesonair.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου