'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Στην Αθήνα στελέχη της Γερμανικής Δίωξης Εγκλήματος

Στην Αθήνα βρίσκονται στελέχη της γερμανικής υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος για τις έρευνες που αφορούν το τρομο – πακέτο που έφτασε στην καγκελαρία στο Βερολίνο.

Το ΒΚΑ ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και ανακρίσεων των ελληνικών αρχών.

Επιπρόσθετα στην Αθήνα τα στελέχη του BKA θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και πακέτα-βόμβες που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές διωκτικές αρχές.

Σε αυτό αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς θεωρούν ότι ήταν «ίδιας κατασκευής» και το πακέτο που έφτασε από την Ελλάδα στην καγκελαρία με αποδέκτη την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Ευρωσύσκεψη για τα τρομο-δέματα

Εμπειρογνώμονες από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συσκεφθούν την Παρασκευή (5/11) για το θέμα των “εκρηκτικών” δεμάτων, που απασχόλησαν το τελευταίο 48ωρο την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε την Τετάρτη (3/11) ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της Σεσίλια Μάλμστρομ, της αρμόδιας επιτρόπου για εσωτερικές υποθέσεις, οι εμπειρογνώμονες ειδικεύονται σε θέματα ασφαλείας στον τομέα των αερομεταφορών, και θα αξιολογήσου τις αποστολές παγιδευμένων δεμάτων από την Υεμένη και την Ελλάδα.

Ο Μ. Τσερκόνε επισήμανε, επίσης, ότι η τρομοκρατική απειλή εξακολουθεί να υπάρχει και για το λόγο αυτό τόνισε την ανάγκη να υπάρχει επαγρύπνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κρατών μελών.

Ερωτηθείς αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε παγιδευμένο δέμα, ο Μικέλε Τσερκόνε απάντησε αρνητικά, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της βρίσκονται σε συναγερμό και ελέγχουν όλα τα νεοεισερχόμενα στην Επιτροπή δέματα.
Επιπλέον στοιχεία δημοσίευσε η Αστυνομία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τη Δευτέρα (01/11) το πρωί, ένας άνδρας νεαρής ηλικίας, κατέθεσε ταχυδρομικό δέμα, σε υποκατάστημα ταχυμεταφορικής εταιρείας που εδρεύει κοντά στο Σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα.

Το δέμα, έφερε ως αποστολέα το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και παραλήπτη την καγκελάριο της γερμανικής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, με μέριμνα της ιδιωτικής ταχυμεταφορικής εταιρείας μεταφέρθηκε στους χώρους ελέγχου των κεντρικών εγκαταστάσεών της, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας για ύποπτα αντικείμενα.

Κατόπιν, πάλι με μέριμνα της ταχυμεταφορικής εταιρείας μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο, όπου φορτώθηκε σε αεροσκάφος συνεργαζόμενης ιδιωτικής εταιρείας με προορισμό την Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο δέμα που στάλθηκε στο εξωτερικό, την ίδια ημέρα (01/11) το μεσημέρι, άγνωστος νεαρός άνδρας, κατέθεσε ένα ταχυδρομικό δέμα, σε υποκατάστημα άλλης ταχυμεταφορικής εταιρείας που εδρεύει στον Περισσό.

Το δέμα, έφερε ως αποστολέα υψηλόβαθμο στέλεχος ελληνικού πολιτικού κόμματος και παραλήπτη τον πρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης.

Με μέριμνα της ταχυμεταφορικής εταιρείας, μεταφέρθηκε το δέμα στους χώρους άλλης ταχυμεταφορικής, που εδρεύει στο αεροδρόμιο Αθηνών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας για ύποπτα αντικείμενα.

Στη συνέχεια φορτώθηκε σε αεροπλάνο μεταφοράς εμπορευμάτων με τελικό προορισμό την Ιταλία. Από τις αστυνομικές έρευνες και την αξιοποίηση πληροφοριών της Αστυνομίας, εντοπίσθηκε η ύπαρξη του δέματος στο συγκεκριμένο αεροπορικό μέσο κατά το χρόνο που βρίσκονταν στην εναέρια διαδρομή του.

Ενημερώθηκε άμεσα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μέσω της οποίας δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες καθόδου του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Μπολόνια.

Από τον έλεγχο των ιταλικών αστυνομικών αρχών, που ενημερώθηκαν άμεσα από την Ελληνική Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για παγιδευμένο δέμα το οποίο εξουδετερώθηκε.

Παπούλιας: Η τρομοκρατία απειλεί την οικονομία
Για παραλογισμό της τρομοκρατίας που απειλεί την σταθερότητα της οικονομίας και υποβαθμίζει τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι η καταδίκη κάθε είδους βίας είναι αυτονόητη και ισχυρή, όπως πρέπει να είναι και η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων σε θέματα που υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές.
“Η Ελληνική Πολιτεία είναι σε θέση να υπερασπιστεί το δημοκρατικό κεκτημένο και να εμπεδώσει κανόνες ασφαλείας για τους πολίτες” συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ενημερωτικό σημείωμα από το State Department

Για τα τρομοδέματα της Ελλάδας ενημέρωσε την Τετάρτη (3/11) το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, συνιστώντας στους αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί.

“Όπως πάντα, ενθαρρύνουμε τους αμερικανούς πολίτες να λειτουργούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες με γνώμονα την κοινή λογική  και εάν ανακαλύψουν ή είναι αποδέκτες ύποπτων πακέτων, να μην επιχειρήσουν να τα ανοίξουν αλλά να καλέσουν την άμεση δράση”.

Πάντως, τα αμερικανικά δημοσιεύματα προσπαθούν να συνδέσουν τα ελληνικά τρομο-πακέτα με αυτά της Υεμένης που στάλθηκαν στις ΗΠΑ.

Γίνεται συσχετισμός για τη χρονική εγγύτητα των δύο επεισοδίων, , ενώ μεταφέρονται εκτιμήσεις αναλυτών ότι "δεν υπάρχουν ίχνη σχέσης" της Αλ Κάιντα με τα επεισόδια της Αθήνας.

Επίσης, καταγράφεται η είδηση της αναστολής για 48 ώρες της αποστολής κάθε είδους αλληλογραφίας προς το εξωτερικό, ενώ υπογραμμίζονται οι αδυναμίες των συστημάτων ελέγχου των διεθνών αεροδρομίων, όσον αφορά τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών.

Σε δημοσίευμα της "Νιού Γιορκ Τάιμς" καταγράφεται η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος ανέφερε ότι "στόχος ήταν προφανώς η διατάραξη της ειρήνης και της τάξης στην ελληνική κοινωνία" ενόψει και των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης την ερχόμενη Κυριακή.

Σε δημοσίευμα της "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" επιχειρείται σύνδεση της υπόθεσης των παγιδευμένων δεμάτων στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση, προβάλλοντας τον ισχυρισμό για "ένδειξη κλιμάκωσης της βίας από τους Έλληνες αντάρτες των πόλεων, εν μέσω αυστηρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ".

http://cosmo.gr/News/Hellas/295654.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου