'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Τα παράλογα ρουσφέτια των ψηφοφόρων!!!!

Τα λογικά και, πολλές φορές, παράλογα αιτήματα – απαιτήσεις των ψηφοφόρων δημιουργούν απίθανες κωμικές καταστάσεις που προσφέρουν άφθονο γέλιο, αλλά και προβληματισμό.

Το star.gr επικοινώνησε με κάποιους από τους υποψήφιους δημάρχους και αντιπεριφερειαρχές, οι οποίοι και μόνο που άκουσαν την ερώτηση «τι κουφό σας έχουν ζητήσει για να σας ψηφίσουν», έσκασαν στα γέλια.


Αυτό που θα μείνει αξέχαστο σε υποψήφια αντιπερειφερειάρχη είναι το… γραφείο συνοικεσίων για την τρίτη ηλικία. Σε προεκλογική εκδήλωση ένας ηλικιωμένος άντρας την πλησίασε και της ζήτησε να μεσολαβήσει για να ανοίξει γραφείο συνοικεσίων στην γειτονιά του, προκειμένου να βρει συντροφιά.


Η απαίτηση ενός πιο «αγανακτισμένου» ψηφοφόρου από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη ήταν να μπουν διόδια στην Ελευσίνα για φορτηγά. Ζήτησε μάλιστα το ποσό να αγγίζει τα 300 ευρώ, προκειμένου να μειωθεί η κίνηση στην περιοχή.


Οι άνθρωποι όμως έχουν και πιο… «καθημερινά» προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Μια σικ κυρία των Β. Προαστίων ζήτησε από τον δήμαρχο να μεσολαβήσει, για να μην ρίχνει νερά η «από πάνω» στον κήπο την ώρα που καθαρίζει την βεράντα και να μην απλώνει τα ρούχα από την «καλή» πλευρά του κτηρίου, γιατί δείχνει άσχημο!


Ένας κύριος, άνω των 70, ζήτησε κηπουρό (!), τα έξοδα του οποίου θα μπαίνουν στον προϋπολογισμό του δημαρχείου φυσικά, γιατί μεγάλωσε πια και δεν μπορεί να περιποιείται το παρτέρι, όπως χαρακτηριστικά είπε, και είναι κρίμα να χαλάσει.


Φυσικά, σε πρώτο πλάνο είναι τα ρουσφέτια για δωρεάν θέσεις parking, κυρίως για κάποιους που μένουν σε περιοχές με μετρό, καθώς και οι διορισμοί.


Το τελευταίο βέβαια είναι και λίγο λυπηρό, αφού όπως κάποιοι (λίγοι) προβληματισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι διαπιστώνουν, οι ψηφοφόροι ζητούν δουλειές κατώτερες των ικανοτήτων τους. Μια κοπέλα, που έχει τελειώσει ΑΕΙ, για παράδειγμα, όπως μας αποκάλυψε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ζήτησε να «διοριστεί» τροχονόμος στο σχολείο της γειτονιάς.


Πάντως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που ο κόσμος ζητάει «δανεικά και αγύριστα» μικροποσά για τα έξοδα του από τους υποψηφίους και αυτούς που διοργανώνουν την προεκλογική τους καμπάνια.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΥ
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου