'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Βρήκαν και άλλα ύποπτα δέματα!!!!

Εκρηκτικός μηχανισμός αποδείχθηκε ότι ήταν το δέμα, που είχε προορισμό τη γαλλική πρεσβεία και είχε αφεθεί στα γραφεία της ACS, στην Καλλιθέα.  

Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη που έγινε. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε βιβλίο με τα "Απαντα του Σουρή" και ως αποστολέας φέρεται ότι ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος. 

Ταυτόχρονα, η αστυνομία ενημερώθηκε για άλλα πέντε δέματα με προορισμό πρεσβείες, από την εταιρία Ταχυμεταφορών UPS, στη λεωφόρο Παιανίας, στο Μαρκόπουλο. 

Και εκεί μεταβαίνει κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, για να ελέγξει αν πρόκειται για παγιδευμένες επιστολές ή κανονική αλληλογραφία.

Δύο ενδεχόμενα προβληματίζουν έντονα τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, λίγα 24ωρα μετά το μπαράζ αποστολών εκρηκτικών πακέτων σε πρεσβείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι αναλυτές του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ, έχουν επικεντρωθεί σε δύο πιθανά σενάρια.


•   Τα 13 εκρηκτικά πακέτα με τη μικρή ποσότητα πυρίτιδας να ήταν η πρόβα τζενεράλε ενός δεύτερου πιο δυναμικού χτυπήματος που θα ακολουθούσε λίγες ημέρες αργότερα. «Ως ενδεχόμενο φαντάζει πολύ πιθανό, όμως η σύλληψη των δύο νεαρών και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των πέντε καταζητουμένων για τη συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» περιορίζει τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει «ο ερασιτεχνικός τρόπος εκτέλεσης του σχεδίου δείχνει πως ενδεχομένως να επρόκειτο για δοκιμαστική επιχείρηση και όχι κανονική».


•   Η σύλληψη του 22χρονου φοιτητή του Πολυτεχνείου και του 24χρονου συντρόφου του να προκαλέσει την αντίδραση των πυρήνων της εγχώριας τρομοκρατίας και να ακολουθήσει μπαράζ χτυπημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν ένα χρόνο, όταν εντοπίστηκε το διαμέρισμα – γιάφκα του Χαλανδρίου και συνελήφθησαν πέντε νεαροί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τότε ακολούθησαν αλλεπάλληλα χτυπήματα από την ίδια οργάνωση και μάλιστα με αναβαθμισμένο τρόπο δράσης. «Μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για να δούμε που πάει η κατάσταση» τονίζει στο protothema.gr στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί στο θέμα των ερευνών κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μία ψάχνουν τη γιάφκα των «Πυρήνων της Φωτιάς» και από την άλλη προσπαθούν να εντοπίσουν τους πέντε καταζητούμενους.


«Υπάρχει ένα δίκτυο που αποτελείται από άτομα του σύγχρονου αντάρτικου πόλης που αναλαμβάνουν να κρύψουν όλους όσους κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανώσεις. Για το λόγο αυτό, μπορούν να κυκλοφορούν άνετα χωρίς να εντοπίζονται πουθενά» εξηγεί αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες και προσθέτει «Εκείνο που έχει αποκλειστεί είναι οποιαδήποτε σύνδεση των συλληφθέντων με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις». 


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=88877 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου