'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πάνω από 100 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2010....

Τ
ουλάχιστον 105 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε 33 χώρες κατά το 2010, αριθμός ελαφρώς μικρότερος από 2009, σύμφωνα τη μη κυβερνητική οργάνωση «Presse embleme campagne» (PEC). 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, το 2010 ήταν ελαφρώς «λιγότερο ζοφερό» από το 2009, στη διάρκεια του οποίου είχαν βρει το θάνατο 122 δημοσιογράφοι. 

Ο αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν το 2010 είναι ωστόσο αυξημένος σε σχέση με τους 91 δημοσιογράφους που είχαν σκοτωθεί το 2008. 

«Η διεθνής κοινότητα δεν έχει βρει ακόμη τα μέσα για να βάλει τέλος» στο φαινόμενο αυτό, υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της PEC Μπλεζ Λαμπέν. 

«Εξακολουθούν να λείπουν οι αποτελεσματικοί μηχανισμοί για να διεξάγονται γρήγορα έρευνες και να διώκονται οι δράστες αυτών των εγκλημάτων», προσθέτει. 

Το Μεξικό, όπου 14 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αρχών και των καρτέλ των ναρκωτικών, και το Πακιστάν, όπου σκοτώθηκαν 14 δημοσιογράφοι, οι περισσότεροι στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, ήταν το 2010 οι δύο πιο επικίνδυνες χώρες για τα μέσα ενημέρωσης. 

Η Ονδούρα ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, καθώς σκοτώθηκαν εκεί εννέα δημοσιογράφοι, και ακολουθεί το Ιράκ, όπου δολοφονήθηκαν επτά δημοσιογράφοι. 

Μεταξύ των πιο επικίνδυνων χωρών για τα μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να είναι οι Φιλιππίνες (έξι δολοφονημένοι δημοσιογράφοι), η Ρωσία (πέντε) καθώς και η Κολομβία (τέσσερις). Δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν επίσης στο Αφγανιστάν. 

Η PEC, η οποία επιδιώκει να συναφθεί μια διεθνής συνθήκη ειδικά για την προστασία των δημοσιογράφων στις ζώνες συγκρούσεων, καταγγέλλει επίσης το γεγονός ότι «ένας Τούρκος δημοσιογράφος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις του Ισραήλ σε διεθνή ύδατα καθ' οδόν προς τη Γάζα». 


http://dete.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου