'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ήταν πιλότος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας Αργεντινή: Αποφυλακίστηκε ύποπτος για "πτήσεις θανάτου"...

Δικαστήριο της Αργεντινής διέταξε χθες την αποφυλάκισης του αργεντινο-ολλανδού πρώην πιλότου Χούλιο Ποτς, που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε «πτήσεις θανάτου» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στη νοτιοαμερικανική χώρα (1976-83), ένεκα έλλειψης ουσιαστικής προόδου στη διαδικασία, ανακοινώθηκε από δικαστική πηγή.

Ο κυβερνήτης της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Transavia, θυγατρικής της Air France και της KLM, είχε συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2009 από την Ισπανία, κατόπιν αιτήματος του Μπουένος Άιρες, και τον περασμένο Μάρτιο είχε εκδοθεί στην Αργεντινή.

Ο Ποτς, που θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή του στην εξαφάνιση του Σουηδού Ντάγκμαρ Χάγκελιν και των Γαλλίδων μοναχών Αλίς Ντομόν και Λεονί Ντικέ, όπως και του Αργεντινού δημοσιογράφου Ροδόλφο Γουάλς, ανακρίθηκε και ένα μήνα αργότερα ετέθη υπό προσωρινή κράτηση.

Μολαταύτα, τον Οκτώβριο, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο κατήγγειλε την έλλειψη ουσιωδών αποδεικτικών στοιχείων που να θεμελιώνουν την ενοχή του και διέταξε τις ανακριτικές αρχές να προσκομίσουν νέα στοιχεία, φερ’ ειπείν μαρτυρίες.

Ελλείψει αυτών, παρήγγειλε την αποφυλάκιση του Χούλιο Ποτς.

Ο 57χρονος κυβερνήτης, είχε υπηρετήσει στην αεροπορική βάση της Ανωτάτης Σχολής Μηχανικού του Στρατού (ESMA), ένα από τα βασικότερα κέντρα βασανιστηρίων την εποχή της χούντας, και κατηγορείται πως συμμετείχε στις «πτήσεις θανάτου», όπου πολιτικοί κρατούμενοι, ναρκωμένοι, ρίχνονταν ζωντανοί από αεροσκάφη στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, περίπου 30.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, ή αγνοούνται κατά τα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή.


protothema
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου