'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Αναφορά στους Πυρήνες..

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές στην Ιταλία και την Ελλάδα, μετά την εξουδετέρωση παγιδευμένου δέματος στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. 
 
Στοιχεία για τα ταξίδια συλληφθέντων για τρομοκρατία ζήτησε η Ιταλία. Ανάληψη ευθύνης από Ιταλούς αναρχικούς. 
 
Δείτε τι γράφουν στην προκήρυξή τους.
 
Η εφημερίδα "Κοριέρε Ντελα Σέρα" δημοσιεύει σήμερα απόσπασμα της προκήρυξης, που συνόδευε το χθεσινό εκρηκτικό πακέτο το οποίο παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα,  η οργάνωση "Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας" που ανέλαβε την ευθύνη αναφέρει:

"Επιτεθήκαμε και πάλι και το κάναμε, απαντώντας στην έκκληση των Ελλήνων συντρόφων της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς". Για το λόγο αυτό, επιτεθήκαμε, εκ νέου, σε μία από τις δομές που εκπροσωπούν το ελληνικό κράτος και τους δούλους του, σε συμπαράσταση προς τους συντρόφους που συνελήφθησαν στην Αθήνα, αλλά και για το σχέδιο της "Συνωμοσίας" που, όπως το δικό μας, βασίζεται στην πράξη και στη μέθοδο της επαναστατικής βίας".

Όλος ο ιταλικός Τύπος, επίσης, υπογραμμίζει ότι η έκρηξη αποφεύχθηκε χθες από τύχη αλλά και χάρη στους προσεκτικούς χειρισμούς των υπαλλήλων της ελληνικής πρεσβείας.

 Τέλος οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι οι νέες αποστολές εκρηκτικών πακέτων, οφείλονται και στην επικείμενη δίκη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε βάρος των μελών των "Πυρήνων της Φωτιάς".

Έρευνες σε Ιταλία και Ελλάδα



Τον σύνδεσμο μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών αναρχικών αναζητούν πλέον οι διωκτικές αρχές και στις δύο χώρες, μετά τη χθεσινή αποστολή παγιδευμένου πακέτου στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη.
Ήδη ζητήθηκαν στοιχεία για τα ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει στην Ιταλία, άτομα που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ιταλίας, διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν τις επαφές Ιταλών αναρχικών από την Πάντοβα, την περιοχή Ρέτζιο Εμίλια και το Μιλάνο, με Έλληνες αναρχικούς.

Η περιοχή Ρέτζιο Εμίλια, θεωρείται ως ορμητήριο της FAI, της οργάνωσης αναρχικών που βρίσκεται πίσω από την αποστολή των παγιδευμένων πακέτων στις πρεσβείες της Ελβετίας, της Χιλής και της Ελλάδας στη Ρώμη.

Η αναθέρμανση των σχέσεων Ιταλών και Ελλήνων αναρχικών χρονολογείται από το 2001 και τα γεγονότα της Γένοβα, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα από τότε πυκνώνουν οι επαφές. Κομβικό σημείο, θεωρείται και η δημιουργία ελληνικού βραχίονα της FAI στο όνομα του Λάμπρου Φούντα, που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.

Οι σχέσεις αυτές, έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των αρχών, με τους επικεφαλής των Αντιτρομοκρατικών Υπηρεσιών Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας να συναντώνται κάθε τρεις μήνες και να ανταλλάσσουν πληροφορίες.

Συναγερμός στη Ρώμη
Το δέμα στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, έφτασε την Παρασκευή, μια μέρα μετά τις εκρήξεις παγιδευμένων πακέτων στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής και μόνο από τύχη δεν εξερράγη.

Το πακέτο εντοπίστηκε τη Δευτέρα και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς. Το δέµα ταχυδροµήθηκε από υποκατάστηµα των ιταλικών ταχυδροµείων µε φερόµενο αποστολέα τον "πολιτιστικό σύλλογο Ελλάδα - Ιταλία".

Οι ιταλικές αρχές είναι βέβαιες ότι πίσω από την ενέργεια βρίσκεται η Ατυπη Αναρχική Οµοσπονδία - Eπαναστατικός Πυρήνας Λάµπρος Φούντας, η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις των δεµάτων στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας.

Το συµπέρασµα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο εκρηκτικός µηχανισµός ήταν παρόµοιος µε εκείνους στα δέµατα που είχαν αποσταλεί στις δυο άλλες πρεσβείες.


http://news247.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου