'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πόλη χωρίς αρχές ...!!!!

Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει πλέον αστυνομικός στην Γουαδελούπη, καθώς η ατρόμητη Ίρμα Γανδάρα, έπεσε θύμα απαγωγής από άνδρες των καρτέλ. 

Κανένας πρόθυμος να την αντικαταστήσει (Pic)

Χωρίς αστυνόμευση έμειναν οι κάτοικοι της Γουαδελούπης μετά και την απαγωγή της τελευταίας αστυνομικίνας στο βόρειο Μεξικό.
Η 28χρονη γυναίκα Ίρμα Έρικα Γανδάρα υπηρετούσε μόνη της μετά την παραίτηση, ή τη δολοφονία των συναδέλφων της, σε μία περιοχή όπου κυριαρχούν τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη, μία ομάδα από δέκα άνδρες την απήγαγαν μέσα στο σπίτι της ενώ έβαλαν φωτιά στο οίκημα και δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μπροστά του.

Η 28χρονη από τον Ιούνιο περιπολούσε μόνη της τη πόλη 9.000 κατοίκων, σε μια περιοχή ιδιαιτέρως επικίνδυνη στο Μεξικό όπου έχουν βρει το θάνατο περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι από το 2006. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί 5.300 απαγωγές, μία αύξηση της τάξεως του 317% την τελευταία 5ετία.

"Εδώ κανένας δεν θέλει να μπει στην αστυνομία, και επιπλέον δεν υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή τους", τόνισε η ίδια σε συνέντευξή της τον περασμένο Οκτώβριο.


 Η Γανδάρα είχε ξεκινήσει στα μέσα του 2009 ως τηλεφωνήτρια στον τοπικό αστυνομικό σταθμό, αλλά βρέθηκε να υπηρετεί μόνη της όταν παραιτήθηκαν και οι επτά συνάδελφοί της μετά τη δολοφονία του αρχηγού του τμήματος.

Μεταξύ άλλων είχε δηλώσει "Εγώ είμαι αστυνομικός και δεν βρίσκομαι εδώ για να κάνω κοινωνικό, ή ανθρωπιστικό έργο.

Είμαι η μοναδική αστυνόμος στο χωριό, η εξουσία",  πετώντας σπόντες στη Μαρισόλ Βάλιες, μία 20χρονη φοιτήτρια, η οποία ανέλαβε τον Οκτώβριο τη θέση του αρχηγού της δημοτικής αστυνομίας στη γειτονική κοινότητα Πραχέδις Γουαδαλούπε Γκερέρο.

Σημειώνεται ότι το Μεξικό έχει στείλει στρατιώτες να περιπολούν τη περιοχή και να ερευνήσουν την απαγωγή της.


http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου