'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης η σφοδρή κακοκαιρία για χιλιάδες ταξιδιώτες στην Ευρώπη...

Σε χριστουγεννιάτικο εφιάλτη έχουν μετατραπεί οι πολυπόθητες διακοπές πολλών επιβατών αεροπορικών εταιριών, καθώς η σφοδρή χιονόπτωση και οι πολικές θερμοκρασίες που μετέτρεψαν τις πίστες των αεροδρομίων σε παγοδρόμια, ανάγκασαν χιλιάδες επιβάτες να ακυρώσουν τα ταξίδια τους.

Ακόμη χειρότερα, 200 άνθρωποι υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ, στο Παρίσι. Στη Γερμανία και το Βέλγιο ακυρώθηκαν πτήσεις, αλλά και δρομολόγια τρένων.

Στο Σαρλ ντε Γκωλ περίπου 200 ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να διανυχτερεύσουν στο αεροδρόμιο, καθώς ακυρώθηκαν 400 πτήσεις λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.Στους άτυχους ταξιδιώτες δόθηκαν κρεβάτια εκστρατείας και κουβέρτες για να περάσουν τη νύχτα τους πιο άνετα. 

Το γεγονός είναι ότι υποδέχθηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων μέσα στο αεροδρόμιο.Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, τους εξαντλημένους ταξιδιώτες επισκέφθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Τιερί Μαριανί, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους εξηγήσει την κατάσταση.

Από τους υπεύθυνους του αεροδρομίου η κατάσταση περιγράφθηκε ως πρωτοφανής. «Από την ημέρα που λειτούργησε το αεροδρόμιο, ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας λειτουργίας του Charles de Gaulle Πιέρ Γκραφ.

Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις ακραίες καιρικές συνθήκες κάνει ακόμη πιο δύσκολη η απεργία των εργαζομένων στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής υλικών αποπάγωσης, με αποτέλεσμα οι προμήθειες να έχουν εξαντληθεί. Ήδη, στο Παρίσι έφθασε ένα αεροπλάνο με προμήθειες από τις ΗΠΑ και αναμένεται επιπλέον αντιψυκτικό υγρό από τη Γερμανία με δεξαμενόπλοιο.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και στους σιδηροδρόμους και συγκεκριμένα στην κίνηση των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV. Τα τρένα αυτά υποχρεώνονται να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, η οποία συνεπάγεται καθυστερήσεις από μισή ως μια ώρα στη βόρεια, ανατολική και νοτιοανατολική Γαλλία.Παράλληλα, οι σφοδρές χιονοπτώσεις εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα σε ολόκληρο το δίκτυο μεταφορών στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Στη διάρκεια μίας ημέρας στο Βέλγιο έπεσε χιόνι ύψους μεταξύ 10 και 20 εκατοστών, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι μετακινήσεις με τουριστικά λεωφορεία και να κλείσει ένας διάδρομος στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα έχουν αναφερθεί σε όλη τη Γερμανία και στη βόρεια Ιταλία, ενώ από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές της Βενετίας.Η κατάσταση πάντως αναμένεται να εξομαλυνθεί σταδιακά, καθώς οι καιρικές συνθήκες εκτιμάται ότι θα βελτιωθούν μέσα στις επόμενες ώρες.


http://www.news21.gr/content.php?cid=101#c17646

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου