'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Παπακωνσταντίνου: "Δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας"....

Προϋπολογισμό «συνέχειας και συνέπειας» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2011 ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής.


«Είναι προϋπολογισμός συνέχειας γιατί κάνουμε μια πρωτοφανή δημοσιονομική εξυγίανση και συνέπειας γιατί αν την αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση θα ακυρώσουμε προσπάθεια που κάνουν οι πολίτες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι ...χαϊδεύει αυτιά.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε επίθεση και στην Αριστερά καλώντας την να εξηγήσει τι σημαίνει η άλλη πολιτική που ζητά, ενώ επισήμανε ότι «το 2011 δεν θα είναι εύκολο». Επανέλαβε ωστόσο ότι το 2012 θα είναι το τέλος της ύφεσης και κάλεσε τη Βουλή να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό.
Αιχμές άφησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και για τους εσωκομματικούς επικριτές της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. «Πόσο σοσιαλιστική είναι ακριβώς η χρεοκοπία; Και ποιους πλήττει αυτή; Πλήττει το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να φυγαδεύσει τα χρήματά του στο εξωτερικό; Ή πλήττει τους πιο ευάλωτους στην ελληνική κοινωνία;» αναρωτήθηκε.

«Πόσο σοσιαλιστές θα μας έκανε και πόσο θα προστατεύαμε τους εργαζόμενους αν δεν κάναμε τίποτα για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις στη ζωή στη διάρκεια μίας κρίσης; Πόσο σοσιαλιστικό και αλληλέγγυο μεταξύ των γενεών θα ήταν να αφήναμε το συνταξιοδοτικό να καταρρεύσει και να πούμε στο σημερινό 50άρη ότι δεν υπάρχει σύνταξη για σένα;» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
«Έχουμε να αποδείξουμε ότι οι θυσίες τις οποίες κάνουν οι πολίτες δεν θα πάνε χαμένες. Και προσπαθούμε αυτό να αποδείξουμε με την καθημερινή μας πρακτική. Αλλά αντίθετα με αυτά που πολλοί σπεύδουν να πουν, δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας. Η ψυχή μας είναι στην κοινωνία. Γιατί από την κοινωνία προερχόμαστε και στην κοινωνία και μόνο λογοδοτούμε» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.


Την ίδια ώρα ο προϋπολογισμός δέχθηκε ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση, με επίκεντρο την πολιτική του Μνημονίου, αλλά και τις αιτίες που το έφεραν.


«Το χρέος είναι παιδί του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει διέξοδος στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί σε εξαθλίωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας.


Εικονικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν θα φθάναμε στο Μνημόνιο, αν είχε υιοθετηθεί η πολιτική που πρότεινε προεκλογικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας ότι το κόμμα του υποστηρίζει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που δεν στηρίζεται στην  υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.  Μίλησε μάλιστα για πισωγύρισμα 100 ετών  και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το Μνημόνιο και το δημόσιο χρέος ως "μπαμπούλες"


Για «νεοφιλελεύθερο κυβερνητικό μονόδρομο» που «φέρνει ύφεση, ανεργία, μεγάλη μείωση μισθών και στο βάθος ελεγχόμενη χρεοκοπία», μίλησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε λανθασμένη την πολιτική της κυβέρνησης που επιχειρεί όπως είπε να μειώσει ελλείμματα με αύξηση φορολογικών συντελεστών και όχι μείωση δαπανών.


Η κ. Μπακογιάννη στράφηκε και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την ηγεσία της ότι «αν η κυβέρνηση έχει λάθος πολιτική, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει οικονομική πολιτική, ούτε σοβαρή εναλλακτική πρόταση».



star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου