'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η Κυριακή που κατέρρευσαν τα όνειρα των καταστηματαρχών....

- Μεγάλη εβδομάδα αντί για Χριστούγεννα στην αγορά
- 40% πιο κάτω και από πέρσυ η κίνηση
- Χαριστική βολή στο εμπόριο οι χριστουγεννιάτικες α-κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς...

Παραδοσιακά την τελευταία Κυριακή του χρόνου την περίμεναν, σαν ευλογία οι έμποροι για να ξελασπώσουν, πόσο μάλλον φέτος που από την χριστουγεννιάτικη αγορά λείπουν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πάνω από 3 δις ευρώ.

Όμως και σήμερα η κίνηση ήταν απογοητευτική στην αγορά αφού οι καταναλωτές έβλεπαν τις βιτρίνες και έφευγαν παρά τις προσφορές που ξεπερνούσαν ακόμα και το 50% και απέμειναν οι καταστηματάρχες να ομολογούν ότι οι σημερινές εισπράξεις ήταν κατά 40% πιο κάτω και από πέρσυ.

Απελπισία όμως έχει καταλάβει ιδίως τους καταστηματάρχες του κέντρου καθώς αναλογίζονται πως δεν θα μπορούν να κατέβουν στην Αθήνα για να ψωνίσουν έστω και οι λίγοι που έχουν το περιθώριο καθώς οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων θα τους αποτρέψουν.

24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε Μετρό Τραμ, ΗΛΠΑΠ ΗΣΑΠ και Προαστιακό, ενώ από τις 09:00 έως τις 21:00 θα εκτελούν δρομολόγια τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ενώ στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από 12:00 έως 16:00 έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα.


Την Πέμπτη θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00 τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, ενώ αναμένεται η απόφαση για τα υπόλοιπα μέσα.
Τέλος, την Παρασκευή -παραμονή Χριστουγέννων- έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας σε όλα τα μέσα συγκοινωνίας από τις 12:00 έως τις 16:00.

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ έως το τέλος του 2011 από το σύνολο 130.000 μικρών επιχειρήσεων θα έχουν βάλει λουκέτο οι 60.000-70.000.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου