'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

"ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ" ...!!

Με τρίπτυχο, «Ανανέωση στην πολιτική, τόλμη στη δράση, ευθύνη για την κοινωνία και τη χώρα», ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από την Ξάνθη όπου βρέθηκε χθες το απόγευμα, παρουσίασε τους βασικούς στόχους του νεοσύστατου πολιτικού φορέα.
 
Ο κ. Κουβέλης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν από...
την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ξάνθη, τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά απαρτίζεται από δυνάμεις του Συνασπισμού, ανένταχτους αριστερούς, στελέχη της πολιτικής οικολογίας αλλά και ενεργούς πολίτες.

Αναφέρθηκε στα κριτήρια με τα οποία η Δημοκρατική Συμμαχία στήριξετις υποψηφιότητες των κ. Καμίνη και Μπουράρη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κάνοντας λόγω για επιβράβευση των επιλογών του κόμματος.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπογράμμισε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση που επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελλάδα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη δομών που δεν έχει η χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε ανάλογη κρίση.


«Είμαστε το κράτος με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες», τόνισε ο κ. Κουβέλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για να συμπληρώσει στη συνέχεια λέγοντας ότι το λάθος της κυβέρνησης είναι ότι χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία που παρήγαγαν την κρίση. «Η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κουβέλης, «δεν έκανε τίποτα για να πατάξει τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος που αποτελούν βασικές αιτίες για την αποδόμηση του κράτους».


Χαρακτήρισε εντελώς λάθος την πολιτική της επιβολής των έμμεσων φόρων και τάχθηκε κατά των επιχειρησιακών συμβάσεων οι οποίες όπως είπε ισοπεδώνουν πολίτες και αποδυναμώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.


Ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει γιατί όπως σημείωσε, «δεν το θέλουν οι δανειστές μας».


Επίοσης χαρακτήρισε ως καταστροφή τυχόν έξοδό μας από το ευρώ, τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους ενώ δήλωσε ότι συμφωνεί με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.


Αναφερόμενος στην είσοδο του ΔΝΤ στη χώρα μέσω του μηχανισμού στήριξης, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως έγιναν λάθος χειρισμοί από την κυβέρνηση που πλέον η προσφυγή της χώρας σ΄αυτό, ήταν αναπόφευκτη. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «ως Δημοκρατική Αριστερά «δε συμπράττουμε στο αντιμνημονιακό μέτωπο αν και καταψηφίσαμε το μνημόνιο».


Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά και την επίλυση του κυπριακού ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε πως το κυπριακό βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή - λόγω της αδιαλλαξίας της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων - ι σε μια στασιμότητα που παγιώνει τον τεμαχισμό της Κύπρου.


Τέλος, τάχθηκε υπέρ της προσφυγής της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας. 


http://fonaklas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου