'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Τεταμένη η κατάσταση στην Κερατέα για τον ΧΥΤΑ

Τεταμένη παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα η κατάσταση κοντά στην είσοδο του υπό κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α., στην περιοχή του Οβριοκάστρου στην Κερατέα.  

Πριν από λίγο, οι κάτοικοι επιτέθηκαν εκ νέου εναντίον των Μ.Α.Τ., που βρίσκονται παρατεταγμένοι έξω από τον Χ.Υ.ΤΑ., πετώντας βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών.

Λίγο μετά τις 18:00, σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα, ενώ πάνω από 1.500 κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολύ κοντά στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α..


Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει περικυκλώσει τον χώρο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα ατόμων έσπασε νωρίτερα έναν πίνακα ηλεκτροδότησης επί της Λεωφόρου Λαυρίου, η οποία έχει βυθιστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της στο σκοτάδι. Σε αρκετά σημεία, μάλιστα, κατά μήκος του δρόμου, υπάρχουν αρκετές εστίες φωτιάς




Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι οι εργασίες που τελούνται από ιδιώτη εργολάβο είναι παράνομες, αφού υπάρχει απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.), με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στον χώρο, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός.




Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα η απόφαση της Αστυνομίας να μην επιτρέψει στο συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων της zougla.gr, που καλύπτει το περιστατικό, τη λήψη πλάνων από την περιοχή. Χθες, εξάλλου, εκτυλίχθηκαν βίαια επεισόδια ανάμεσα σε συγκεντρωμένους κατοίκους και άνδρες των ΜΑΤ, τα οποία έληξαν το βράδυ, αλλά η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί να κατασκευαστεί ο Χ.Υ.Τ.Α. δίπλα στα σπίτια τους.


zougla.gr
madata.gr

1 σχόλιο: