'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Δύο αδίστακτους κακοποιούς συνέλαβε η Αστυνομία ...!!!

Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα και "χτυπούσαν" τράπεζες και χρηματαποστολές. Είχαν και συνεργό για τις πλαστές πινακίδες και άδειες.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας,  ληστείες κατά συρροή,  σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,  ναρκωτικά, όπλα και εκρηκτικά, πλαστογραφία, είναι μερικές από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον ένα από τους δυο αδίστακτους κακοποιούς, που συνέλαβαν οι άνδρες της Ασφάλειας Λιβαδειάς.


Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Τετάρτης 3 άτομα θεωρήθηκαν ύποπτα να κινούνται με πολυτελές αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και μάλιστα κοντά σε τράπεζες.

Οταν οι αστυνομικοί κινήθηκαν για να τους ελέγξουν ο ένας από τους 3 τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Από την ανάκριση αλλά και από την έρευνα και τα ευρήματα των αστυνομικών, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έχουν να κάνουν με 2 Έλληνες ηλικίας 29 και 31 ετών, οι οποίοι είναι από τους μεγαλύτερους κακοποιούς που αναζητούσαν.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 2 συλληφθέντες, αλλά και τον τρίτο που αναζητείται είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κλοπές τροχοφόρων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 31χρονος δράστης είχε πλαστό δελτίο ταυτότητας, ενώ το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, είχε κλαπεί την 20-07-2010 από την περιοχή του Γέρακα Αττικής και σ'αυτό είχαν τοποθετηθεί πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ η άδεια κυκλοφορίας που κατείχαν ήταν πλαστή.


Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος δράστης, την 26/27-05-2010 με την συμμετοχή και λοιπών συνεργών του, αφαίρεσαν από την περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας ΙΧΕ αυτοκίνητο, μάρκας BMW Μ3, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 3 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των εννιακοσίων εξήντα (960) Ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.


Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, προέκυψε ότι οι  δράστες, τουλάχιστον από 26/27-10-2010 και με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και με διαφορετική σύσταση ομάδας κάθε φορά, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διάπραξη κλοπών πολυτελών αυτοκινήτων και εν συνεχεία ληστειών, σε βάρος υποκαταστημάτων τραπεζών και χρηματαποστολών.


Για την υλοποίηση του σχεδίου τους, κατέγραφαν σε πρόχειρα ιδιόχειρα σημειώματα τους αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, που σκόπευαν να κλέψουν και τα οποία εντόπιζαν, είτε σε κίνηση, είτε σταθμευμένα και στη συνέχεια, με τη συνδρομή αγνώστου συνεργού τους, υπαλλήλου του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων/Τμήμα Μεταφορών, ενημερώνονταν για τα ακριβή στοιχεία των οχημάτων και των ιδιοκτητών αυτών. Αφού τα έκλεβαν, κατήρτιζαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας, βάση μηχανογραφικών δελτίων ιδίων οχημάτων, που προμηθεύονταν από την εν λόγω υπηρεσία, μέσω πάντα του ιδίου συνεργού τους.


Μέσα στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Δέκα τρία (13) μηχανογραφημένα δελτία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών/Δνση Οργάνωσης και Πληροφοριών, που αφορούν στοιχεία αυτοκινήτων, ιδιοκτήτες αυτών και διευθύνσεις κατοικίας,
· Επτά (7) ιδιόχειρα σημειώματα που αναγράφουν αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων,
· Δεκαέξι (16) κάρτες διαφόρων εταιρειών πώλησης-επισκευής αυτοκινήτων,
· Τρία (3) κλειδιά αυτοκινήτων μάρκας MERCEDES, BMW και HONDA αντίστοιχα,
· Μία (1) συσκευή ανίχνευσης-εντοπισμού κρυφών καμερών,
· Ένα (1) φορητό φακό,
· Πέντε (5) συσκευές κινητών τηλεφώνων,

Σε βάρος του 31χρονου δράστη, προέκυψε ότι εκκρεμούν:

· Ένα (1) ένταλμα σύλληψης του 14ου τακτικού Ανακριτή Αθηνών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,
· Ένα (1) ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημ/κων Νάξου για ληστεία,
· Ένα (1) ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Β΄ τμήματος Πλημ/κων Θεσσαλονίκης για ληστείες κατά συρροή και κλοπές κατ’ επάγγελμα,
· Ένα (1) ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Δ΄ τμήματος Πλημ/κων Θεσσαλονίκης για ληστεία,
· Μια (1) καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση,
· Μια (1) καταδικαστική απόφαση για παράβαση Νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.
 Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς και για την ανακάλυψη και σύλληψη των συνεργών τους.





 
 
http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου