'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ψωνίστε γιατί χανόμαστε!!!

Μεγάλη πτώση του τζίρου στην αγορά της Θεσσαλονίκης
 
Οι φορείς της Θεσσαλονίκης αναζητούν... «τονωτικές ενέσεις» για την αγορά της πόλης, προσπαθώντας να συμβάλλουν μ’ όλες τους τις δυνάμεις στον περιορισμό των ζημιών των εμπορικών καταστημάτων.

Με τις κινήσεις αυτές ευελπιστούν να πείσουν τους δημότες να αγοράσουν ελληνικά, αφετέρου εστιάζουν στην προσέλκυση καταναλωτών, είτε στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, είτε στην τοπική αγορά της γειτονιάς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσαν διευκολύνσεις για τους καταναλωτές, όπως καινούριες εκπτωτικές κάρτες και παροχή θέσεων φθηνού πάρκινγκ.

Προχώρησαν, επίσης στη δημιουργία χριστουγεννιάτικου χωριού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξήγγειλαν δωρεάν διαφημιστικές καμπάνιες για τους επαγγελματίες αλλά και εορταστικά χάπενινγκς, ενώ έστησαν αμέτρητα στολίδια και λαμπιόνια σε διάφορες γωνιές του νομού, οι τοπικοί φορείς.

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Τις χειρότερες πρώτες δύο εβδομάδες Δεκεμβρίου, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, έζησε φέτος ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο τζίρου, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Κώστας Χαντζαρίδης. Πρόσθεσε δε πως πανελλαδικά η πτώση του κύκλου εργασιών στα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να ανέλθει στις γιορτές στα 3 δισ. ευρώ, ενώ πέρσι ήταν 9 δισ. ευρώ.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, παρουσιάστηκε η πρώτη εκπτωτική loyalty «εικονοκάρτα» με την επωνυμία «thessBonus Card», που δίνει μεγαλύτερες εκπτώσεις και πόντους επιβράβευσης στους καταναλωτές. Τη συγκεκριμένη κάρτα, που μπορεί κάποιος να αποκτήσει από σήμερα, στέλλοντας το μήνυμα «ΤΒ - ονοματεπώνυμο - έτος γέννησης» στο 54534, με χρέωση 1,20 ευρώ+ ΦΠΑ.

Η κάρτα εμπεριέχει πληροφορίες για τα ελληνικά καταστήματα (ξένα δε μπορούν να συμμετέχουν), που είναι συμβεβλημένα με αυτήν -περίπου 550- και παρέχουν εκπτώσεις. Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της κάρτας, τις εκπτώσεις που προσφέρονται από τα συμβεβλημένα καταστήματα ανά περιοχή. Οι επιχειρηματίες μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα με 60 ευρώ, ενώ σύντομα θα συμπεριληφθούν σ’ αυτήν καταστήματα με διαρκή προϊόντα κατανάλωσης, βενζινάδικα, καθώς και της εστίασης.

Επαγγελματίες και Helexpo
Επειδή «πενία τέχνας κατεργάζεται», το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ανέλαβε φέτος και χρέη διαφημιστή. Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του επιμελητηρίου, πέτυχαν από μόνες τους καλύτερες τιμές - για τα μέλη του - με ραδιοφωνικούς σταθμούς και έντυπα μέσα, ώστε το μήνυμα «οι επαγγελματίες της αγοράς έχουν πάντα μια ζεστή καλημέρα», να μεταφερθεί φτηνότερα στους καταναλωτές.

Παράλληλα, το επιμελητήριο, δρομολόγησε λεωφορείο για τους καταναλωτές, που θέλουν να μεταβούν από το χριστουγεννιάτικο χωριό της Helexpo, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το λεωφορείο αυτό, θα εκτελεί καθημερινά, μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, από τις 11:00 το πρωί ως τις 19:30 το βράδυ, τακτικά δρομολόγια, με αφετηρία την εμπορική πύλη εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και τερματισμό τη συμβολή των οδών Ερμού- Κομνηνών και αντίστροφα.

Η διαδρομή που θα ακολουθεί το λεωφορείο του ΕΕΘ περιλαμβάνει τις οδούς Εγνατία, 3ης Σεπτεμβρίου, Λ. Στρατού, πλατεία ΧΑΝΘ, Αγγελάκη, Α. Σβώλου και Ερμού. Αντίστοιχα, η διαδρομή που θα ακολουθεί το λεωφορείο από το κέντρο με κατεύθυνση τον χώρο της ΔΕΘ, περιλαμβάνει τις οδούς Ερμού, Μ. Κίνγκ, Π. Μελά, Ν. Γερμανού, Αγγελάκη και Εγνατία.

Χριστουγεννιάτικη παραμυθούπολη
Και επειδή τα παραμύθια είναι μαγευτικά για μεγάλους και μικρούς, η Helexpo αποφάσισε να… χαρίσει πιο όμορφα Χριστούγεννα στους Βορειοελλαδίτες, μεταφέροντας τους επισκέπτες της σε μια παραμυθούπολη, όπου κέφι, ζωντάνια, δημιουργικότητα και γέλιο θα είναι διάσπαρτα στην ατμόσφαιρα.

Ο λόγος, για το χριστουγεννιάτικο χωριό «Christmas Magic City», που λειτουργεί, έως και τις 2 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο. Ο επισκέπτης του έχει την ευκαιρία να κάνει στάσεις σε θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, δημιουργικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, καρουσέλ, παγοδρόμια και να απολαύσει χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, πρόκειται να ενισχυθεί από μια ευρεία σειρά παράλληλων δραστηριοτήτων και άλλων χάπενινγκς, που θα λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία, με στόχο να απογειώνουν το εορταστικό κλίμα και να συντηρούν ζεστό το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι, μπορεί ξαφνικά να ξεπηδήσει μπροστά μας από ένα σοκάκι της αγοράς ένας καλικάντζαρος, μάγος, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρος, το πνεύμα των Χριστουγέννων ή κάποιο άλλο ξωτικό.

Οι ώρες λειτουργίας στο χριστουγεννιάτικο χωριό θα είναι τις καθημερινές από τις 17:00 το απόγευμα έως και τις 22:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες των εορτών από τις 10:00 το πρωί ως τις 22:00 το βράδυ. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 3 ευρώ/άτομο, 2,50 ευρώ/άτομο για ομάδες από τέσσερα άτομα και άνω, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα εισιτηρίου διαρκείας με κόστος 15 ευρώ. Σημειώνεται ότι το πάρκινγκ θα προσφέρεται δωρεάν.

Επίσης, οι όμοροι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, καθώς και οι υπόλοιποι του νομού Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργήσει τα δικά τους, τοπικά, χριστουγεννιάτικα χωριουδάκια, τοποθετώντας εκεί Αϊ-Βασίληδες, σπιτάκια με λιχουδιές και καρουζέλ.


Newsbeast.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου