'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σουηδός πολίτης, με σπουδές στην Μ. Βρετανία και σελίδα στο facebook ο Ιρακινός καμικάζι αυτοκτονίας της Στοκχόλμης

Το Σάββατο η Στοκχόλμη απέφυγε μια μεγάλη καταστροφή σε μια αποτυχημένη "τρομοκρατική επίθεση", σύμφωνα με τον σουηδό υπουργό Εξωτερικών, Καρλ Μπλιντ.

"Μια πολύ ανησυχητική τρομοκρατική επίθεση σε ένα πολυσύχναστο τμήμα της πρωτεύουσας απέτυχε αλλά θα μπορούσε να είναι πραγματικά πολύ καταστροφική" ανέφερε ο κ. Μπιλντ.
Ήταν η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας στη Σουηδία και μάλιστα στο πλέον πολυσύχναστο μέρος της Στοκχόλμης.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν το Σάββατο, σε ώρες εμπορικής αιχμής, καθώς ο κόσμος είχε βγει για χριστουγεννιάτικες αγορές. Πρώτα ανατινάχτηκε αυτοκίνητο που τυλίχτηκε στις φλόγες και λίγο μετά στον ίδιο δρόμο έγινε άλλη μία έκρηξη. Στον τόπο της δεύτερης έκρηξης βρέθηκε νεκρός άνδρας με τραύμα στην κοιλιά. Μάρτυρες λένε ότι έμοιαζε να έχει ζώνη με εκρηκτικά επάνω του. Στο σημείο τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα. Το αυτοκίνητο ήταν παγιδευμένο με φιάλες αερίου.
Τουλάχιστον δύο σουηδικά πρακτορεία ειδήσεων και η αστυνομία δέχτηκαν ηχητικό μήνυμα στο Ιντερνετ, στο οποίο άνδρας έλεγε ότι «ήρθε η ώρα να αναληφθεί δράση», ότι πήγε στη Μέση Ανατολή για εκπαίδευση στο τζιχάντ και ότι η Σουηδία θα πληρώσει για τη συμμετοχή της στο Αφγανιστάν και την ατιμωρησία του σκιτσογράφου Λαρς Βιλκς, που ζωγράφισε τον Μωάμεθ σαν σκυλί.
Το σουηδικό πρακτορείο μετέδωσε ότι το ηχητικό μήνυμα μεταδόθηκε τόσο στα σουηδικά όσο και στα αραβικά και προειδοποιούσε και για άλλες “ενέργειες” χωρίς καμία όμως διευκρίνιση.
“Οι πράξεις μας μιλούν από μόνες τους” ανακοίνωνε το ηχητικό μήνυμα που απευθύνονταν τόσο στους “μουτζαχεντίν” που βρίσκονται στη χώρα όσο και “τη Σουηδία και το σουηδικό λαό” και αναφέρονταν στην αδιαφορία και σιωπή της χώρας μπροστά στα κοροϊδευτικά για τον Προφήτη Μοωάμεθ σκίτσα καθώς και στην σουηδική παρουσία στο Αφγανιστάν.
“Όσο καιρό δεν τερματίζετε τον πόλεμο κατά του Ισλάμ και ταπεινώνετε τον Προφήτη Μωάμεθ και υποστηρίζετε τον ηλίθιο Λαρς Βιλκς (που σκιτσάρισε τον Μωάμεθ με κεφάλι σκύλου το 2007) οι πράξεις μας θα μιλούν για μάς. Τα παιδιά σας, οι κόρες και οι γιοί σας θα πεθάνουν όπως έχουν πεθάνει τα δικά μας παιδιά, τα δικά μας αδέλφια και αδελφές” ανέφερε η ανδρική φωνή του μηνύματος, όπως μετέδωσε το σουηδικό πρακτορείο.
Η σουηδική αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ισλαμικής ιστοσελίδας της Υεμένης που κατονόμασε ως δράστη της επίθεσης τον Ταϊμούρ Αμπντέλ Γουαχάμπ, αναρτώντας και μια φωτογραφία του φερόμενου ως βομβιστή.
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας καταδίκασε την επίθεση. Τόνισε ότι η χώρα του είναι ανοιχτή κοινωνία που θέλει να ζουν μαζί διαφορετικοί άνθρωποι, είτε πιστεύουν σε οποιοδήποτε Θεό είτε δεν πιστεύουν καθόλου. Ζήτησε προσεκτικούς χειρισμούς για να μην προκληθούν εντάσεις και δημιουργηθούν εικόνες που δύσκολα σβήνουν. 



 


Με σπουδές στην Μ. Βρετανία «Ο βομβιστής αυτοκτονία που σκοτώθηκε από την έκρηξη της βόμβας του στη Στοκχόλμη είχε σπουδάσει στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο», γράφει η Daily Mail, (12 Δεκεμβρίου): Σελίδα στο Facebook που πιστεύεται ότι ανήκει στον 29χρονο ανέφερε ότι σπούδασε sports therapy στο Πανεπιστήμιο του Bedfordshire στο Λούτον. Αποφοίτησε το 2004. Ο άνδρας, που ονομάζεται Taimour Abdulwahab Αλ Abdaly, και είναι Σουηδός πολίτης, είχε δημοσιεύσει επίσης πολλά βίντεο σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ, τον πόλεμο στην Τσετσενία και το στρατόπεδο αιχμαλώτων των ΗΠΑ στο Γκουαντανάμο. Ο γεννημένος στο Ιράκ βομβιστής που πρώτα έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια περπάτησε 200 μέτρα πριν από την έκρηξη, που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από εκρηκτικά που είχε στο σακίδιό του δεμένο στο σώμα του. Το αυτοκίνητο που ανατινάχθηκε ήταν δικό του και πιστεύεται ότι είχε εργαστεί στη γωνία του δρόμου στην οποία πέθανε, κρατώντας διαφημιστική πινακίδα τοπικού εστιατορίου. Θεωρείται επίσης ότι είχε δραστηριοποιηθεί σε μουσουλμανικές ιστοσελίδες γνωριμιών, όπου υποστήριζε ότι έψαχνε για μία δεύτερη σύζυγο. Σε ένα μήνυμά του στην ιστοσελίδα Muslima.com, λέει ότι γεννήθηκε στο Ιράκ και μετακόμισε στη Σουηδία το 1992. Είπε ότι είχε δύο κόρες, μία τριών ετών και μία κάτω από δύο. Είπε ότι ήθελε να παντρευτεί ξανά και ότι η πρώτη σύζυγός του είχε συμφωνήσει σε αυτό. Οι αγαπημένες σελίδες του στο Facebook ήταν η «Yawm αλ-Qiyaamah», και η ισλαμική «Ημέρα της Ανάστασης». Και μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του δείχνει μια αποκαλυπτική σκηνή με τον κόσμο μέσα στις φλόγες. «Στο μέλλον, ψάχνω για να ταξιδέψω σε μία αραβική χώρα και να εγκατασταθώ εκεί κάτω», έγραψε .... 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/12/facebook_13.html

1 σχόλιο:

  1. Όλοι αυτοί οι Αραβόφωνοι και Μουσουλμάνοι χρωστάνε στην Σουηδία ευγνωμοσύνη κι ένα μεγάλο ευχαριστώ που χάρη στον κοινωνικό χαρακτήρα της όχι απλώς τους ανέχεται αλλά προπαθεί να τους εντάξει ομαλά στην κοινωνία και να τους παρέχει τα δέοντα.Κι όμως μ'αυτούς τους ανθρώπους όπως φαίνεται δε βγάζεις άκρη.Ορίστε πως της το ξεπληρώνουν.Θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο οι Σουηδοί φοβάμαι...Και δεν είναι να πεις και καμιά χώρα που αξίζει να την έχεις στην μπούκα,του στυλ ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή