'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Εργασιακός Μεσαίωνας και πλούσιοι συνδικαλιστές ..!!!!

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τις περικοπές στους μισθούς των Δ.Ε.Κ.Ο., κάποιοι εργατοπατέρες συνεχίζουν να απολαμβάνουν, παράτυπα και ανήθικα, προνόμια που θα ζήλευαν τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Οι αποκαλύψεις για συνδικαλιστές, που έχουν χρόνια να πατήσουν το πόδι τους στη δουλειά τους, αλλά συνεχίζουν να παίρνουν επιδόματα και επιμίσθια εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.


Στην αποκάλυψη του «Κίτρινου Τύπου» της περασμένης Δευτέρας για τον συνδικαλιστή που πήρε μισθό, μόνο για τον Αύγουστο του 2010, 24.000 ευρώ, η Δ.Ε.Η. απαντά ότι δεν είναι αυτός ο σταθερός μισθός του και ότι οι μηνιαίες αποδοχές του είναι χαμηλότερες. Η απάντηση μέσω του ρεπορτάζ θα δοθεί στην τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, για να διαπιστώσει ο κόσμος ότι όχι μόνο συνεχίζονται τα κομματικά παιχνίδια με το δημόσιο χρήμα, αλλά και ότι το θράσος των διαχειριστών του δημοσίου χρήματος δεν έχει όριο.


Το θέμα, που εντέχνως αποκρύβει η διοίκηση της Δ.Ε.Η., είναι ότι ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής έλαβε το ποσό των 24.000 ευρώ και το κυριότερο είναι ότι το 98% αυτού του ποσού προέρχεται από επιδόματα. Το ρεπορτάζ αποδεικνύει και το παρασκήνιο αυτού του «δώρου» που δόθηκε στον εργατοπατέρα, του οποίου η ειδικότητα δεν δικαιολογεί ούτε στο ελάχιστο τέτοια ποσά.


Δεν είναι, όμως, μόνο αυτή η περίπτωση που δείχνει ότι στη Δ.Ε.Η. το φαγοπότι δεν έχει τέλος. Πριν από λίγο καιρό αποκαλύψαμε ότι στα στελέχη που δουλεύουν 80 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους χορηγείται επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ. Τότε η διοίκηση απάντησε ότι αυτό το ποσό δίνεται μόνο στα στελέχη που «με το ζόρι» μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές από εκείνες όπου ζουν.


Παρ' όλα αυτά, το ψεύδος αποκαλύφθηκε όταν εντοπίσαμε το στέλεχος, που επωνύμως μας είπε ότι ζήτησε να μετατεθεί στην Αθήνα, ότι του δίνουν 1.000 ευρώ επίδομα ενοικίου, την ώρα που ο ίδιος διαθέτει σπίτι που το νοικιάζει σε άλλον.


Για την ίδια κρατική εταιρεία έρχεται στο φως και μία άλλη αποκάλυψη, ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί. Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 23.30, στο ΑLTER, μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς συνδικαλιστές που έχουν να περάσουν την πύλη της υπηρεσίας τους εδώ και χρόνια λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και ένα ντοκουμέντο από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, για το δάνειο των 500.000 ευρώ που πήραν οι συνδικαλιστές από τη διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. 


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου