'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ρωσικές επενδύσεις”μαμούθ” στις ένοπλες δυνάμεις!!!

Τη δέσμευση της ρωσικής κυβέρνησης να επενδύσει 20 τρισ. ρούβλια, δηλαδή περί τα 646 δισ. δολάρια, μέχρι το 2020 στις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό τον εκσυγχρονισμό τους και τον επανεξοπλισμό τους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Κατανέμουμε πολύ σοβαρά, σημαντικά κεφάλαια για το εξοπλιστικό πρόγραμμα», δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ο στρατός και το ναυτικό υποχρηματοδοτήθηκαν σημαντικά. 

Μιλώντας σε υπουργούς και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, εστίασε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, τις επικοινωνίες, την αντικατασκοπεία, το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς και το πολεμικό ναυτικό.

Εκτός από την ομιλία του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε τον δοκιμαστικό κατάπλου του δεύτερου ρωσικού υποβρυχίου της κλάσης "Borei", του "Alexander Nevsky", που είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να φέρει διηπειρωτικούς πυραύλους "Bulava". 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θεωρείται ως το πλέον φιλόδοξο του ρωσικού στόλου μετά τη σοβιετική περίοδο, ωστόσο έχει δεχθεί πλήγματα καθώς εμφανίστηκαν προβλήματα στην ανάπτυξη των πυραύλων “Bulava”. Παρόλα αυτά, το Κρεμλίνο πιστεύει ότι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι θα αναδειχθούν σε ακρογωνιαίο λίθο του πυρηνικού, πυραυλικού του προγράμματος.

Πηγή: Newscode.gr
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου