'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ιερόδουλες υπό διωγμό

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, αλλά αυτή τη φορά η διαμαρτυρία δεν αφορά οικονομικά μέτρα, αλλά τις ιερόδουλες. 

Οι καταγγελίες και η υπόσχεση του Γιάννη Μπουτάρη

Μία διαφορετική διαμαρτυρία οργανώνουν οι κάτοικοι στο Β’ δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης για το βράδυ της Παρασκευής, που δεν αφορά ούτε στα μέτρα λιτότητας, ούτε στις περικοπές των μισθών.


Με πορείες διαμαρτυρίας, κάτοικοι και τοπικοί φορείς έχουν σαν στόχο να εκφράσουν οργανωμένα την αντίθεσή τους απέναντι στα αυξημένα φαινόμενα πεζοδρομιακής πορνείας στα κεντρικά οδικά δίκτυα της συμπρωτεύουσας, με θύματα τα νεαρά παιδιά τους.


Ξεκινώντας από τη συμβολή των οδών... Αναγεννήσεως, Σαπφούς και Γιαννιτσών, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς έκαναν πρόσφατα πορεία στους δρόμους της περιοχής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Γαλοπούλου.


«Δεν είμαστε ενάντια στη νέα δημοτική αρχή ή σε κάποιο φορέα, δεν είμαστε φοβικοί ή ρατσιστές, δεν έχουμε πρόβλημα με τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής. Λέμε απλώς ότι στην περιοχή μας έχουν συγκεντρωθεί και οι 30 οίκοι ανοχής που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, αυτό είναι άδικο. Παράλληλα, παρατηρούμε ότι αυξήθηκε η πεζοδρομιακή πορνεία, αλλά και η πορνεία με θύματα αγόρια», επισημαίνει ο Δημήτρης Τζέκης, εκπρόσωπος των κατοίκων.


Οι κάτοικοι περιμένουν την υλοποίηση της υπόσχεσης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ότι οι οίκοι ανοχής θα μεταφερθούν εκτός κατοικημένων περιοχών.


Άλλωστε, ο κ. Μπουτάρης είχε μιλήσει για δημιουργία μιας ιδιότυπης «γειτονιάς του έρωτα», όπως γίνεται σε διάφορες πόλεις στο εξωτερικό.


Μέχρι τότε, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, θα μπορούσαν να προχωρήσουν λύσεις μικρότερης κλίμακας, όπως για παράδειγμα ο φωτισμός οδών της περιοχής.



Πηγή:news247.gr
http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου