'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Αργά αλλά σταθερά ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Το σχέδιο του πετρελαιαγωγού "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη" δεν έχει παγώσει, αλλά και δεν γίνονται οποιεσδήποτε πρακτικές εργασίες για την υλοποίησή του, σύμφωνα με το Νικολάι Τόκαρεφ ...
πρόεδρο της ρωσικής εταιρείας πετρελαϊκών δικτύων "Τρανσνιέφτ", μετόχου του υπό σχεδίαση αγωγού.

"Πριν από ένα μήνα συνεδρίασε το εποπτικό συμβούλιο, στο οποίο οι εταίροι παρόλα αυτά συμφώνησαν ότι η Βουλγαρία οπωσδήποτε θα καλύψει τα έξοδα των άλλων μετόχων, της ρωσικής και ελληνικής πλευράς", είπε ο κ. Τόκαρεφ σε Ρώσους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι "σήμερα δυστυχώς δεν διεξάγονται πρακτικές εργασίες για το σχέδιο, όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει παγώσει, αλλά όλα προχωρούν με πιο βραδείς ρυθμούς"...»


Σύμφωνα με τον Ν. Τόκαρεφ εξακολουθεί να λειτουργεί το εποπτικό συμβούλιο και η Διεθνής Εταιρεία σχεδίασης του έργου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όμως "προς το παρόν δεν προγραμματίζουμε κάποιες δραστήριες κινήσεις, γιατί χρειάζεται πρώτα να ληφθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο", ανέφερε ο κ. Τόκαρεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο "ΡΙΑ-Νόβοστι", προσθέτοντας ότι "δεν μπορείς να χτυπάς συνεχώς μία πόρτα, που δεν σου ανοίγουν".


Στο παρελθόν επανειλημμένως η "Τρανσνιέφτ", που έχει το συντονισμό του έργου από πλευράς ρωσικού Δημοσίου, έχει επικρίνει το γεγονός ότι η Βουλγαρία δεν χρηματοδοτεί κατά το μερίδιο που της αντιστοιχεί το σχέδιο του "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη", με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται το χρέος της.


Σύμφωνα με πηγή της ρωσικής εταιρείας, την οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων "ΡΙΑ-Νόβοστι", το χρέος της Βουλγαρίας χωρίζεται σε εκείνο έναντι της μικτής εταιρείας και έναντι των άλλων μετόχων και κατά τη συμφωνία, που έχει επιτευχθεί πρέπει πρώτα να γίνει απόσβεση του εταιρικού χρέους, γιατί η διόγκωσή του απειλεί με χρεοκοπία την υπάρχουσα εταιρεία του έργου.
Πηγή: athina984.gr
http://fonaklas.blogspot.com/2011/01/blog-post_5919.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου