'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Financial Times: Φόβοι κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα

Ανησυχία για την προοπτική κοινωνικής αναταραχής έχει προκαλέσει η απότομη άνοδος της ανεργίας στην Ελλάδα που άγγιξε το ποσοστό του 13,5% και οι εκτιμήσεις πως ενδέχεται να σκαρφαλώσει ακόμα ψηλότερα...

H κούραση των πολιτών από τις μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με τις κοινωνικές εντάσεις θεωρούνται, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, η μεγαλύτερη απειλή για την επιτυχή εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος λιτότητας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η αύξηση της ανεργίας αποτελεί απόδειξη της ύφεσης που επικρατεί στην Ελλάδα. Αυτό είναι μάλιστα που τους ωθεί να εκφράζουν την ανησυχία για την πυροδότηση κοινωνικών αναταραχών.

Στο ρεπορτάζ παρατίθεται μάλιστα και δήλωση του Πλάτωνα Μονοκρούσου που δηλώνει βέβαιος ότι το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το 2011, εξέλιξη που συσχετίζεται με την εφαρμογή του φιλόδοξου οικονομικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Να σημειωθεί πως η ανεργία τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σκαρφάλωσε στο 13,5%, τέσσερις περίπου μονάδες υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2009, οπότε και η ανεργία διαμορφώθηκε στο 9,8%. 



/skandalistes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου