'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Αγωνία στην ΕΛ.ΑΣ. για μια “νέα Νομική”

Κίνητρο και για άλλους μετανάστες οι 237

Μπορεί η ιστορία με την κατάληψη από τους 237 μετανάστες στη Νομική να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο για την Ελληνική Αστυνομία ο φάκελος των καταλήψεων μόλις έχει ανοίξει.


Ο φόβος ότι η κατάληψη της Νομικής θα αποτελέσει κακό παράδειγμα και ενδεχομένως ακολουθήσει ένας νέος κύκλος καταλήψεων τόσο σε Αθήνα όσο και άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάνει τους επιτελείς να ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους κρίσεων.

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δήλωσε επισήμως ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για μονιμοποίηση των 237 λαθρομεταναστών, αφήνει την ιστορία ανοικτή» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Για τους παράνομους μετανάστες, οι 237 αποτελούν για αυτούς τη μοναδική σανίδα σωτηρίας καθώς είναι απελπισμένοι και δεν έχουν τίποτα να χάσουν».


Με δεδομένο ότι επισήμως στην Ελλάδα έχουν καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο 50.000 λαθρομετανάστες την ίδια ώρα που αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα, κάνει το σενάριο, να εμφανιστούν ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάτι παραπάνω από ορατό.


Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν το πρόβλημα σε πέντε σημεία- περιοχές της χώρας:


-Πρώτη και βασική, η «καυτή» ζώνη του κέντρου της Αθήνας στην οποία ζουν εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένοι λαθρομετανάστες και ανά πάσα στιγμή ίσως κάποιες ομάδες απελπισμένων αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των 237 της Νομικής.


-Δεύτερο σημείο το λιμάνι της Πάτρας καθώς στοιβάζεται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών που προσπαθούν με τα πλοία της γραμμής να βρουν διέξοδο για Ιταλία. Η εικόνα που έχει η Αστυνομία για την περιοχή είναι απογοητευτική και οι εκτιμήσεις λένε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες της Πάτρας.


-Κάτι ανάλογο με το φαινόμενο της Πάτρας συμβαίνει και στην Ηγουμενίτσα όπου και εκεί χιλιάδες λαθρομετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες περιμένοντας τα πλοία της γραμμής.


-Έντονο είναι το πρόβλημα και στη Θεσσαλονίκη όπου και εκεί υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός λαθρομεταναστών.


-Και, επίσης, στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες λαθρομετανάστες, με τις αρχές να προβληματίζονται καθώς δεν είναι τυχαίο ότι η κατάληψη της Νομικής ξεκίνησε από την Κρήτη.


Αξίζει να τονισθεί ότι οι εντολές που έχουν πάρει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από τη φυσική και πολιτική ηγεσία είναι συγκεκριμένες και αυστηρές. «Πηγές» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λένε πως η αστυνομικές επιχειρήσεις σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι ανάλογο ζήτημα θα είναι η τελευταία λύση. Φυσικά και το πρόβλημα με τους 237 καταληψίες δεν έχει λυθεί καθώς η μετεγκατάσταση τους στο κτήριο της οδού Πατησίων είναι προσωρινή και εντός των επομένων ημερών αναμένονται και εκεί εξελίξεις.


protothema
sarotiko

1 σχόλιο:

 1. ΑΣΥΛΟ ΨΑΧΝΕΙΣ … Η ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
  Γράφουν diaskronos και antromeda

  Πολύ μελάνι… πολύ δάκρυ… πολλές απόψεις… λίγα επιχειρήματα…χωρίς ουσία.

  Σε τι διαφέρει η κλαματολογία περί ασύλου …από την επετειακή επαινολογία των τριών ιεραρχών;;; H απόσταση του Λένιν και του Τσε από τους σημερινούς εκφραστές της Αριστεράς, είναι όση και η απόσταση του Χριστού από τους σύγχρονους ρασοφόρους εμπόρους!

  Η (επαναστατική) ΑΛΗΘΕΙΑ ξεχειλίζει πάνω από άσυλα και μπιχλιμπίδια… Το άσυλο ήταν που μας έσπρωξε το Φλεβάρη του 73 στη Νομική; Το άσυλο ήταν που μας έκλεισε στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 73; Ποια ασυλία είχαμε στα κρατητήρια και την Ασφάλεια; Ποια ασυλία είχαν οι σύντροφοί μας στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και τα ξερονήσια;

  Η (επαναστατική) ΑΛΗΘΕΙΑ … δεν φοβάται, δεν κρύβεται, δεν προστατεύεται, δεν φυλακίζεται, δεν εκκολάπτεται, δεν νομοθετείται, δεν διακινείται, δεν περιχαρακώνεται δεν μονοπωλείται, δεν φυλακίζεται σε άσυλα… ξεχύνεται, περπατάει ελεύθερα- χύμα στην κοινωνία!... Διαφορετικά δεν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά ενέσιμο προσθετικό κατασκεύασμα σκοπιμοτήτων. .. είναι ένα ψέμα που χρειάζεται χώρο και χρόνο να καλλιεργηθεί, να εντυπωθεί, να ριζώσει ως τάχα αλήθεια… είναι ψέμα που χρειάζεται στούντιο για να μακιγιαριστεί ως αλήθεια… είναι ψέμα που θέλει να πάρει αληθοφάνεια και θέση δίπλα στην ιστορική αλήθεια…

  Η (επαναστατική) ΑΛΗΘΕΙΑ δεν χρειάζεται άσυλο, δεν έχει ανάγκη ασύλου... θα λέγαμε μάλλον πνίγεται, διαστρεβλώνεται, ασφυκτιά κάτω από την προστατευτική τάχα ομπρέλα του οποιουδήποτε έστω καλοθελητή… Πρέπει να είναι ελεύθερη από κάθε άποψη και όχι μεταλλαγμένο παρασκεύασμα των εθελοντών εμπορίσκων.

  Άσυλο χρειάζεται η ενοχή, η ημιμάθεια, η αβεβαιότητα, ο φόβος, το ψέμα, η διαστροφή, η απάτη. Άσυλο χρειάζονται οι κλέφτες, οι ψεύτες, τα λαμόγια, οι απατεώνες, οι καταχραστές. Την ασυλία εγκλημάτων επικαλούνται οι καταχραστές πολιτικοί… οι κλέφτες με τις ανώνυμες offshore… οι απατεώνες με τις νομοθετημένες παραγραφές… οι καρχαρίες με το φορολογικό απόρρητο και τις Ελβετικές καταθέσεις… τα λαμόγια με την Αρχή προστασίας τάχα προσωπικών δεδομένων… Άσυλο χρειάζονται οι Βουλευτές .

  Η ( επαναστατική ) ΑΛΗΘΕΙΑ είναι δυνατή, ξεχωρίζει πολύ εύκολα, είναι άμεσα αποδεκτή από το λαό, προστατεύεται από το λαό, δεν ξεχνιέται και δε χρειάζεται ντάντεμα από αυτόκλητες τάχα νταντάδες… Είναι αυτό ακριβώς που απουσιάζει σήμερα από τα «υψηλά κλιμάκια» της Ελληνικής κοινωνίας.

  Αντί να μιξοκλαίμε την μοίρα μας και το άσυλο… αντί να σηκώνουμε σημαίες πλαστικές… αντί να παριστάνουμε τους δαρμένους… αντί να κρυβόμαστε πίσω από δόγματα και άσυλα… δεν είναι καλύτερα να αναζητήσουμε την (επαναστατική) ΑΛΗΘΕΙΑ;

  Αν θέλεις τόσο πολύ το άσυλο μείνε σπίτι σου αγκαλιά με το φόβο… Αν θέλεις την ΑΛΗΘΕΙΑ ψάξε , διάβαζε και περπάτα… δεν χρειάζεσαι άσυλο αλλά ψυχή και τσαγανό!

  Εμείς δεν χρειαζόμαστε κανένα άσυλο… και αν δεν δίνουμε στα ονόματά μας νομισματική αξία ανταλάξιμη … είναι από άποψη και όχι από φόβο.

  ας λέμε εμεις…diaskronos, antromeda 29/11/2011
  galaxiako.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή