'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

"Κάντε πίσω, έχω χειροβομβίδα και θα σκοτωθούμε όλοι"

«Κάντε πίσω, έχω χειροβομβίδα και θα σκοτωθούμε όλοι!» 

Η άκρως απειλητική αυτή φράση που εξαπέλυσε εναντίον των αστυνομικών ο Μιχάλης Νικολόπουλος δεν πτόησε την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατάφερε τελικά να τον συλλάβει.

Οπως πιστεύουν τώρα οι αρχές, ο νεαρός καταζητούμενος (για τον οποίο εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης) προφανώς λειτούργησε ως «ασπίδα» για τον καλοντυμένο σύντροφό του, που κατάφερε να ξεφύγει της σύλληψης. Κι αυτό γιατί μόλις ο 23χρονος είδε τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να τον σημαδεύουν με τα όπλα τους, έβγαλε την ψεύτικη -όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- χειροβομβίδα και απείλησε τους ένστολους πως θα την πυροδοτήσει. Αυτά τα λεπτά που κατάφερε να κερδίσει απειλώντας τους αστυνομικούς ήταν που έδωσαν την ευκαιρία στον σύντροφό του να πηδήξει έναν μαντρότοιχο μονοκατοικίας και να ξεφύγει.

Τελικά, οι αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα τους κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο και να τον συλλάβουν. Και παρά το γεγονός πως η χειροβομβίδα που κρατούσε αποδείχτηκε «ρέπλικα», εν αντιθέσει το όπλο που είχε στην κατοχή του ήταν αληθινό, αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. Ωστόσο η πραγματικότητα έδειξε ότι ο 23χρονος δεν είχε πρόθεση να δώσει μάχη με τους αστυνομικούς.


Τα ευρήματα
Εκτός από σήματα της αστυνομίας, ένα κλειδί από χειροπέδες και ένα αναισθητικό σπρέι, το πιο σημαντικό εύρημα της Αντιτρομοκρατικής κατά τη σύλληψη του Νικολόπουλου είναι η συσκευή κινητού τηλεφώνου που είχε ο 23χρονος στην τσέπη του μπουφάν του.

Ηδη αυτό το σημαντικό εύρημα έχει δοθεί στους ειδικούς των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποκωδικοποιηθούν τα κρυμμένα μυστικά της συσκευής.
Στόχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου δεν είναι άλλος από την ανακάλυψη της κεντρικής γιάφκας τηςς οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς εκτιμάται πως εκεί κρύβουν ποσότητες εκρηκτικών και όπλων, ενδεχομένως και τα αυτόματα όπλα-«ταυτότητα» της οργάνωσης «Σέχτα των Επαναστατών».

Επίσης, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ζήτησαν από εταιρεία που στεγάζεται σε κτίριο κοντά στο σημείο σύλληψης του 23χρονου καταζητούμενου και διαθέτει κάμερες περιμετρικά του προαύλιου χώρου να τους δώσει τις κασέτες από το κύκλωμα παρακολούθησης σε βάθος χρόνου ενός μήνα, ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν παρουσία στην περιοχή οι δύο «σύντροφοι» κατά το πρόσφατο παρελθόν.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ (;) ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ
Στο μικροσκόπιο των ειδικών των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει μια ασύρματη κάμερα-στιλό που είχε στην κατοχή του ο νεαρός «αντάρτης πόλης». Σκοπός των ειδικών των εργαστηρίων είναι να βρεθούν εικόνες που ενδεχομένως είχαν τραβήξει τα δύο άτομα στην περιοχή σχεδιάζοντας κάποιο μελλοντικό χτύπημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν βρεθεί εικόνες που δείχνουν το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίας της Τροχαίας, αλλά και ο χώρος όπου σταθμεύουν τις μοτοσικλέτες τους οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εκτελούν υπηρεσία περιπολιών στην περιοχή.

Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ο στόχος των δύο ατόμων να ήταν κάποιος δικαστικός και, βέβαια, η προπαρασκευή τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον του.

Στη συγκεκριμένη περιοχή διαμένουν πολλοί δικαστικοί, ενώ ένας από αυτούς βρίσκεται στη σύνθεση του δικαστηρίου που δικάζει τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Στον συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό έχει δοθεί 24ωρη φύλαξη, και μάλιστα από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Οι πληροφορίες της «Espresso» λένε πως οι εμπειρότατοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που εκτελούν χρέη φύλαξης του δικαστικού λειτουργού δεν είχαν παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός πως τα μέτρα περιλαμβάνουν 24ωρες περιπολίες με συμβατικά αυτοκίνητα περιμετρικά όλης της περιοχής όπου διαμένει ο δικαστικός.



Δεν βρέθηκαν στοιχεία στην οδό Σαλαμίνος

Εισβολή σε σπίτι στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας πραγματοποίησε χθες ομάδα ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, τα στελέχη της οποίας είχαν πληροφορίες ότι πιθανόν θα έβρισκαν στοιχεία που θα αφορούσαν τρομοκρατικές ομάδες. Τα στοιχεία που είχαν οι αστυνομικοί προήλθαν κατά πάσα πιθανότητα από τον 23χρονο Μιχάλη Νικολόπουλο, ο οποίος συνελήφθη χθες, και συγκεκριμένα από κλήσεις που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο.

Λίγο μετά το μεσημέρι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν τη γύρω περιοχή και εισέβαλαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Από την αιφνιδιαστική ενέργεια, σύμφωνα με την αστυνομία, έγινε προσαγωγή ενός ατόμου το οποίο μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής. Αργά χθες το βράδυ ο προσαχθείς αφέθηκε ελεύθερος.

Στο διαμέρισμα παρέμειναν αστυνομικοί που διενεργούσαν έρευνες σε όλους τους χώρους, ωστόσο μέχρι αργά τη νύχτα δεν είχαν εντοπίσει όπλα ή άλλα στοιχεία σχετικά με την τρομοκρατία.

Εκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν μπροστά στα μάτια τους ένστολους αστυνομικούς να αποκλείουν τους γύρω χώρους και πάνοπλους άντρες της Αντιτρομοκρατικής να εισβάλουν μέσα στη πολυκατοικία. Μέσα σε λίγα λεπτά η οδός Σαλαμίνος γέμισε από περιπολικά, ενώ όπως δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν απίστευτες σκηνές.

«Τρόμαξα όταν ξαφνικά είδα αστυνομικούς να τρέχουν και να μπαίνουν στην πολυκατοικία, αφού ζούμε σε μια ήρεμη γειτονιά... Ολα έγινα μέσα σε λίγα λεπτά» δηλώνει στην «Εspresso» ο Δημήτρης Καραμάνος.


ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ «ΠΥΡΗΝΩΝ»

Σε τρίτη στη σειρά διακοπή της δίκης και σε νέο διορισμό δικηγόρων προχώρησε χθες η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, από το οποίο δικάζονται οι εννέα νεαροί που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην κίνηση αυτή προχώρησε χθες το δικαστήριο μετά την άρνηση και της δεύτερης ομάδας των αυτεπαγγέλτως διορισμένων δικηγόρων να εκπροσωπήσουν τους κατηγορουμένους χωρίς οι ίδιοι να το επιθυμούν.

Από πλευράς κατηγορουμένων, στο δικαστήριο παρέστησαν μόνο οι Εμμανουήλ Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης (που είναι ελεύθεροι με όρους), οι οποίοι επανέλαβαν για ακόμα μία φορά την απόφασή τους να μη δεχτούν να δικαστούν με διορισμένους δικηγόρους και ξαναζήτησαν από το δικαστήριο να εξετάσει εκ νέου τα αιτήματά τους γιατί, όπως υποστηρίζουν, είναι δίκαια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα όλοι οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και έπαυσαν τους δικηγόρους τους μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους, που είναι η μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης και η μη παρακράτηση ταυτοτήτων του ακροατηρίου στην είσοδο των φυλακών.

Από τους έξι κατηγορουμένους που είναι κρατούμενοι, οι πέντε με έγγραφό τους προς το δικαστήριο ανανέωσαν τη δήλωσή τους ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστούν, ενώ η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη ζήτησε να της δοθεί ένα χρονικό περιθώριο ώστε να επικοινωνήσει με τους συνηγόρους της.

Η μητέρα του Παναγιώτη Μασούρα, απευθυνόμενη στο δικαστήριο, δήλωσε αμέσως μετά τον διορισμό των δικηγόρων ότι η έδρα θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στα αιτήματα των κατηγορουμένων. Ο πατέρας του Π. Μασούρα ρώτησε, μάλιστα, την πρόεδρο εάν επιτρέπεται να προδικάζει δημόσια σε τηλεοπτικό σταθμό το αποτέλεσμα της διαδικασίας ή της δίκης. «Δεν μας αφορά» απάντησε η πρόεδρος, για να λάβει την απάντηση: «Πιστεύω ότι δεν θα αφήσετε να αλλοιώσει την απόφασή σας κανένας παράγοντας». Η δίκη διακόπηκε για τη Δευτέρα.


Espressonews.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου