'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Συνεννόηση Αθήνας-Βέρνης για τον έλεγχο ελληνικών κεφαλαίων σε ελβετικές τράπεζες

Συνεννόηση σε επίπεδο κορυφής με την ελβετική κυβέρνηση επιδιώκουν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου προκειμένου να εντοπιστούν και να ελεγχθούν ελληνικά κεφάλαια που είναι κατατεθειμένα στις ελβετικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το BήμαOnline, στόχος είναι ο εντοπισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς σε περίπτωση που προσδιοριστούν οι ύποπτες καταθέσεις θα ακολουθήσει διαδικασία διασταύρωσης προκειμένου να επαληθευτεί αν για τα ποσά αυτά έχουν καταβληθεί φόροι στην Ελλάδα ή αν οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων δεν δικαιολογούν τέτοιου είδους καταθέσεις.

Το οικονομικό επιτελείο είχε διερευνήσει τις σχετικές δυνατότητες τους προηγούμενους μήνες, κρίθηκε όμως ότι χωρίς δεσμευτική συμφωνία με την κυβέρνηση της Ελβετίας δεν ήταν πολλές οι πιθανότητες εντοπισμού και αποκάλυψης της ελληνικής φοροδιαφυγής που βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες.


Υπενθυμίζεται ότι ο Ελβετός τραπεζίτης Ρούντολφ Έλμερ έχει δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, εάν του ζητηθεί, για να εντοπιστούν πρόσωπα ή εταιρείες που φοροδιαφεύγουν.


Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του δικηγόρου του Τζακ Μπλαμ, στα Νέα, «ο Ρούντολφ θα ήθελε να βοηθήσει τις ελληνικές Αρχές αν του ζητηθεί.


» Όµως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος από την ελβετική αστυνοµία που τον συνέλαβε πριν από λίγο. ∆εν υπάρχει καµία αµφιβολία ότι αρκετοί Έλληνες χρησιµοποιούν ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασµούς για να φοροδιαφεύγουν, δεδοµένης µάλιστα της έκτασης της φοροδιαφυγής στη χώρα σας.»


Πριν από ένα χρόνο, η Ανω Βουλή της Ελβετίας είχε εγκρίνει συμφωνίες με τις ΗΠΑ και άλλες τέσσερις χώρες σχετικά με την παραχώρηση εκτενούς πληροφόρησης στις Αρχές τους για πρόσωποα που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» για υποθέσεις φοροδιαφυγής.


Δεχόμενη πιέσεις από το G20, η Ελβετία, το μεγαλύτερο κέντρο offshore τραπεζικής δραστηριότητας παγκοσμίως, αναγκάστηκε να συμφωνήσει στην χαλάρωση της αυστηρής «εχεμύθειας» των τραπεζών και να παραχωρεί στοιχεία σε άλλες χώρες υπό την προϋπόθεση ότι θα συναφθούν διμερείς συμφωνίες για το φορολογικό καθεστώς.


Newsroom ΔΟΛ
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου