'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Κι όμως, καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης!!!

Συνεχίζουν την απεργία πείνας...

Για άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο νεοκλασικό κτίριο που παραχωρήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στους 273 μετανάστες, οι οποίοι είχαν καταλάβει τη Νομική, έκαναν λόγο τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης προς τους μετανάστες-απεργούς πείνας.


«Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι βγήκαν από τη Νομική με ψηλά το κεφάλι. Με πορεία, κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους, ήρθαμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την αθλιότητα. Ο χώρος που παραχωρήθηκε δεν επαρκεί ούτε για 100 άτομα. Αυτή τη στιγμή οι μετανάστες είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες. Δεν έχει παραχωρηθεί όλο το κτίριο, αλλά μόνο ο πρώτος όροφος και το υπόγειο. Συνολικά, 80 άνθρωποι κοιμόντουσαν μέχρι τις 6 το πρωί στην αυλή και μόλις άρχισε να ψιχαλίζει, μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους αλληλεγγύης στην Αθήνα» τόνισε ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης.

Από την πλευρά τους, οι μετανάστες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας, μέχρι την τελική δικαίωσή τους. Στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ηπείρου φιλοξενούνται αυτήν τη στιγμή 157 μετανάστες και 15 μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης.


Η «ταυτότητα» του νεοκλασικού που έγινε πρωτοσέλιδο


Μέσα σε λίγες ώρες ένα νεοκλασικό κτίριο που στέκει στη γωνία των οδών Πατησίων και Ηπείρου επί έναν αιώνα, έγινε πρωτοσέλιδο θέμα, καθώς έμελλε να είναι εκείνο που έδωσε τη λύση στην κατάληψη της Νομικής Σχολής από λαθρομετανάστες.


Πρόκειται για ένα οικοδόμημα τεσσάρων ορόφων, συνολικής έκταση 1.240 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, τον Αλέξανδρο Νικολούδη.


Το κτήριο βρίσκεται απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δείγματα της γαλλικής neo-baroque στην Αθήνα.


Είναι επίσης πολύ κοντά στην Πλατεία Αιγύπτου, και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σήμερα το κτίριο ανήκει στο Ινστιτούτο Υπατία, έναν μη κερδοσκοπικό φορέα, που ασχολείται με κοινωνικές και πολιτικές έρευνες.



protothema
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου