'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η Αίγυπτος κατέβασε τους διακόπτες του ίντερνετ

Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση εν μέσω των κλιμακούμενων αντικυβερνητικών ταραχών , με μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Internet, έδωσε εντολή στους Αιγυπτιακούς παρόχους να «κλείσουν» την διασύνδεση τους με τα διεθνή κυκλώματα Internet.

Οι Ευρω-Ασιατικές οπτικές συνδέσεις που διασχίζουν την υποσαχάρια Αίγυπτο μέχρι αυτή την στιγμή λειτουργούν κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: 5395027368_7d97b74c0b_b.jpg Εμφανίσεις: 153 Μέγεθος: 127,4 KBΚάθε Αιγυπτιακός πάροχος, επιχείρηση, τράπεζα website, σχολείο, πρεσβεία και κυβερνητικό κτίριο, που βασιζόταν στους τέσσερις μεγάλους αιγυπτικούς παρόχους για την διασύνδεση τους με το Internet, είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.


Οι εταιρείες Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt, Etisalat Misr και όλοι οι πελάτες τους αυτή την στιγμή δεν έχουν καμία επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: egypt_outages-thumb-450x337-188.png Εμφανίσεις: 86 Μέγεθος: 134,5 KBΗ εταιρεία monitoring Renesys χθες το βράδυ παρατήρησε την ταυτόχρονη απόσυρση όλων των δρομολογήσεων (BGP announcements) των Αιγυπτιακών δικτύων από τον διεθνή πίνακα δρομολογήσεων (Internet's global routing table). Σχεδόν 3.500 διαφορετικά BGP routes αποσύρθηκαν, κόβοντας κάθε έγκυρη δρομολόγηση ανταλλαγής δεδομένων των Αιγυπτιακών παρόχων με τον υπόλοιπο κόσμο.


newsday
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου