'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

"Φουγάρα" οι κάτοικοι της Βοσνίας

Πωλούνται ετησίως 411 εκατ. πακέτα

Κάθε κάτοικος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης καπνίζει ετησίως, κατά μέσο όρο, 2.000 τσιγάρα και κάθε μέρα για την αγορά προϊόντων καπνού δαπανάται συνολικά ποσό που ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την εθνική ημέρα κατά του καπνίσματος.


Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι η χώρα της νοτιανατολικής Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό καπνιστών, καθώς το 49,3% των ανδρών και το 35,1% των γυναικών είναι καπνιστές.

Στην αγορά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης πωλούνται ετησίως 411 εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα. Η τιμή του πακέτου είναι, κατά μέσο όρο, 2,5 μάρκα Βοσνίας, οπότε υπολογίζεται ότι κάθε μέρα το κόστος για την αγορά τσιγάρων ανέρχεται στα 3 εκ. μάρκα Βοσνίας (περίπου 1,5 εκ. ευρώ).


Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με πληθυσμό 3,8 εκατομμύρια κατοίκους, κάθε κάτοικος καπνίζει ακριβώς 2.145 τσιγάρα το χρόνο και ότι στη γειτονική Κροατία, το πάθος για το κάπνισμα είναι πιο περιορισμένο, καθώς κάθε κάτοικος καπνίζει 1.849 τσιγάρα ετησίως. Λιγότερο και από τους Κροάτες καπνίζουν οι Τούρκοι, καθώς κάθε κάτοικος ετησίως καπνίζει 1.499 τσιγάρα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου