'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πανηγύρι ξαφνικά στην αγορά!!

Αν η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, όπως λένε , τότε ο Φεβρουάριος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Κι αυτό γιατί σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης, ήταν τέτοια η αγκούσα των αγοραστών που πήγαιναν στην πρώτη τιμή του πωλητή αδιαφορώντας για το ότι η τιμή ήταν μερικά σεντς ακριβότερη!


Δυο, όμως, στοιχεία συνέτειναν στην ξαφνική φωτιά στην οδό Αθηνών: σε συνέχεια της έκθεσης της Morgan Stanley, μια ευρωπαϊκή τράπεζα η Credit Suisse «έκλεισε» το μάτι στους απανταχού επενδυτές με μια έκθεση- δώρο: η Ελλάδα διαθέτει τις πιο φθηνές μετοχές από όλες τις χώρες της περιφέρειας, σημείωναν οι Ελβετοί.


Την ίδια ώρα το ελληνικό spread ξεκινούσε νωχελικά το πρωί στις 803 μονάδες, αλλά στην συνέχεια μπήκαν εντολές αγοράς με αποτέλεσμα να αρχίσει να κλείνει επιθετικά προς τις 783 μονάδες. Αγοραστές η Μorgan Stanley, η Jp Morgan αλλά και η Goldman Sachs – στελέχη της οποίας ήδη βρίσκονται στην Αθήνα από το Λονδίνο.


Αποτέλεσμα των δυο κινήσεων ήταν να ξεκινήσει ένα τραπεζικό πάρτι στο χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη άνω του 3%. Το ενδιαφέρον των αγοραστών ήταν εξόχως αξιόλογο, καθώς όλοι έπαιρναν τις μετοχές από τον αγοραστή δείχνοντας ότι δεν τους ενδιαφέρουν μερικά σεντς διαφορά. Όπερ και εγένετο.


Στο τέλος, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1663,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,41% και διακινώντας τον υψηλότερο τζίρο εδώ και ένα μήνα με 240 εκατ. ευρώ.


Πρωταγωνιστές σήμερα οι μετοχές της Alpha Bank και Eurobank. Οι τελευταίες όχι μόνο ακολουθούν η μια την άλλη , αλλά στο τέλος έκλεισαν με το ίδιο ποσοστό ανόδου, ήτοι 10,75%. Στα 7,60 ευρώ η Εθνική Τράπεζα σημείωσε κέρδη 7,65% με διακίνηση 8,4 εκατ. τεμαχίων.


Κέρδη 6,02% για την Τράπεζα Πειραιώς – μια ημέρα μετά την υπερκάλυψη κατά 1,3 φορές της αύξησης κεφαλαίου. Δυνατή επαναφορά για τα Ελληνικά Πετρέλαια με άνοδο 5,88%, ενώ η ΔΕΗ «συγκρατήθηκε» με άνοδο 2,59%.


Κέρδη 2,01% για την Βιοχάλκο μετά τα χθεσινά κέρδη. Άνοδο 7,16% για την Ελλάκτωρ, 5,56% για την MIG, 4,38% για την MIG και 4,69% για την ΟΠΑΠ.


Στον εικοσάρη, οι μοναδικές μετοχές που υστέρησαν ήταν ο ΟΤΕ με πτώση 2,65%, η Μότορ Όιλ με 0,65% και ο Τιτάνας με 0,58%.

Κέρδη 7,14% για την Γενική Τράπεζα και 6,04% για την ΕΧΑΕ.


PROTO THEMA
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου